szabálykövetés

2020.09.06. 14:00

A vasúti biztonság érdekében ellenőriz a rendőrség

A szeptember 7-én kezdődő Railpol akció keretében a magyar rendőrség egységes nemzetközi művelet keretében végez fokozott ellenőrzést a vasúti biztonság érdekében.

Hódmezővásárhely, 2020. április 2. Rendőrök helyszínelnek egy vasúti átjáróban, Hódmezővásárhely közelében, ahol az Orosházára tartó vonat és egy mozgáskorlátozott férfi vezette jármű (középen) összeütközött 2020. április 2-án. A férfit mentőhelikopter vitte kórházba. A vonaton utazók közül senki sem sérült meg. MTI/Donka Ferenc

Forrás: MTI

Fotó: Donka Ferenc

Szeptember hetedikétől egy héten át fokozottan ellenőrzi például a vasúti átjárókat és peronokat a rendőrség – derül ki a police.hu honlapra feltett közleményből.

A közlemény szerint a Railpol akció keretében a magyar rendőrség egységes nemzetközi művelet keretében végez fokozott ellenőrzést a vasúti biztonság érdekében.

Az akció célja, hogy megelőzzék a vasúti átjárónál érvényes áthaladási szabályok megsértését, vasúti szabálysértések elkövetését, a vasúti jelzőberendezések, a vasúti közlekedés biztonsága szempontjából nélkülözhetetlen eszközök, valamint az utasok tájékoztatására szolgáló eszközök és a vagonok, illetve azok működéséhez szükséges eszközök és berendezések megrongálását, a mozgó vonatokra történő fel- és leszállást, a vasúti közlekedés folytonosságát veszélyeztető jogellenes és tiltott cselekményeket.

Borítókép: Rendőrök helyszínelnek egy vasúti átjáróban, Hódmezővásárhely közelében, ahol az Orosházára tartó vonat és egy mozgáskorlátozott férfi vezette jármű (középen) összeütközött 2020. április 2-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!