Életmód

2011.04.15. 10:18

Cardio-CT: a szívinfarktus megelőzhető!

Magyarországon minden harmadik ember szívbetegség következtében hal meg. Ha a gondolatot megfordítjuk, minden harmadik ember megmenthető lenne, ha időben felismernék a kezdődő szívproblémákat. promóció

x

A hazai egészségügyi viszonyok mellett nem mehetünk el szó nélkül. Családok, gyermekek életét is döntően befolyásolja, ha aktív kereső emberek halnak meg a későn felismert, vagy gyakran fel sem ismert szívbetegségek miatt. Pedig van megoldás, a Cardio-CT vizsgálattal a koszorúerek állapota percek alatt láthatóvá válik, aminek segítségével időben elkezdhető az életmódváltás, vagy a megfelelő terápia. Felelőtlenség egy ilyen vizsgálóeljárás megléte mellett mindezeket figyelmen kívül hagyni. 

Felgyorsult világunkban nem csak az idősebb korosztályra nézve fontos a szív vizsgálata. A fiatalabb, életerős 35 éves korosztály esetében például a halálozás közel háromszorosa az Európai Uniós átlagnak. Mindezek fényében gondolja valaki, hogy felesleges eljárásról van szó?

Milyen esetben alkalmas a Cardio-CT vizsgálat?

Hazánkban évente nagyjából 40 000 ember halálát okozzák a szív- és érrendszeri megbetegedések, ami napi közel 100 főt jelent.  Amíg nem a családban, vagy ismerősök közül történik valakivel hasonló eset, addig nem is foglalkozunk a saját szívünk egészségével. Pedig a korai felismeréssel megelőzhetőek, illetve eredményesen kezelhetők a később súlyos állapotot, sok esetben pedig halált okozó koszorúér-betegségek.
 
A szívinfarktus korai diagnosztikával megelőzhető!

A Cardio-CT 3D-ben képes a szív-és a koszorú ereinek állapotát felmérni. A teljesen fájdalommentes vizsgálat során csupán egy intravénásan beadott jódtartalmú kontrasztanyag beadására van szükség.  A Pozitron-Diagnosztika Központban az előzőleg egyeztetett időpontban, orvosi konzultációt követően a pár perces vizsgálat során a 2 sugárforrással rendelkező Cardio-CT készülék millimétereknél vékonyabb szeletekben készít felvételeket a mozgó szívről. A vizsgálat panaszmentes esetben is felismeri a kezdődő koszorúér-betegségeket, így az infarktus, hirtelen szívhalál megelőzhető. A Cardio-CT vizsgálat képes a meszes lerakódásokon túl, a szűkületet még nem okozó, de infarktus veszélyt jelentő zsíros plakkok kimutatására is. A vizsgálattal a koszorúér-betegséget még azelőtt fel lehet ismerni, mielőtt szívinfarktust, tartós egészségkárosodást, esetleg halált okozna. A katéterezés negatív eredmény birtokában elkerülhető!

Ha érdekli Önt a szív-CT vizsgálat, és még több információt szeretne megtudni, akkor jöjjön el egy kötetlen, kb. 1 órás látogatásra Központunkba, ahol mindezt a saját szemével is megtekintheti. A részletekhez kattintson ide! Cardio-CT nyílt nap
 
 A vizsgálat menete

Az elkészült felvételeket kardiológus és radiológus szakorvosaink értékelik, és együtt készítik el a leleteket. A vizsgálat képi anyagát CD-n is a rendelkezésére bocsátjuk az írásos lelet mellett, melynek birtokában a páciens a kezelőorvossal együtt dönteni tud a további esetleges kezelésekről. Sok esetben még időben elkezdhető a kezelés és életmódváltás.

Vizsgálati javaslat

Amennyiben 35 év feletti és igaz Önre az alábbi állítások közül legalább kettő, fontolja meg, hogy további információkat kér a Cardio-CT vizsgálatról:
 
• Dohányzik
• Túlsúlyos
• Magas a koleszterin szintje
• Magas a vérnyomása
• Cukorbeteg
• A családjában volt szív és érrendszeri megbetegedés
• Igazolt koszorúér-betegsége van
• Stresszes életet él
• Mellkasi fájdalmai vannak
• Nem végez rendszeres testmozgást
• Fizikai teljesítőképessége csökkent az utóbbi időben

Pozitron-Diagnosztika Központ
1117 Budapest, Hunyadi János út 9.
Info-vonal: 06 1 505-8888
További információk a neten: pet.hu/cardio_ct

promóció

x -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!