Jótékonyság

2022.08.18. 17:00

Sztárok csomagolják a tanszeradományokat

Megkezdte a rászoruló családokat segítő adománycsomagok összeállítását az Ökumenikus Segélyszervezet.

Wolf Kati énekes, a jótékonysági kezdeményezés kampányarca az adományok pakolása közben

Forrás: MÖS

Fotó: Fekete Dániel

Az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! akciójának második hetében megkezdődött az első adománycsomagok összeállítása. Sztárok, bajnok sportoló és önkéntesek is bekapcsolódtak a 1353-as adományvonalra érkező pénzadományokból megvásárolt iskolaszerek összeállításába.
 

Kiss Gergely olimpikon és Vitányi Judit műsorvezető jókedvűen csomagot állít össze
Forrás: Fekete Dániel / MÖS

A segélyszervezet idén is gyermekenként 10 ezer forint értékű, minőségi tanszerekből összeállított, személyre szabott csomagokkal szeretné támogatni a nehéz sorsú iskolásokat. Idén is a háború árnyékában, nehéz gazdasági helyzetben összesen 2000 gyermek beiskolázásának támogatására gyűjt pénzadományokat a szervezet.

Az első csomagok összeállításában önkéntesként segített Wolf Kati énekes, a kampány arca, Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó, Mezei Léda Réka színész, Vitányi Judit műsorvezető és Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója. 

Az ismert önkéntesek a karitatív szervezet Országos Segélyközpontjának udvarán tanszercsomagokból rakták ki a 1353-as adományvonal számait, ezzel felhívva a figyelmet az összefogásra, az adományozás lehetőségére.

Sztárok segítették az iskolaszerek becsomagolását
Forrás: Fekete Dániel / MÖS

Gáncs Kristóf a rendezvényen elmondta, nagyon bíznak abban, hogy idén is sikeres lesz a legszegényebbeket segítő akció, hogy az iskolakezdés a most még nehezebb helyzetbe került családok számára ne az eladósodásról szóljon. 

Sok kicsi sokra megy, 40 hívás a 1353-as adományvonalra már egy tanszercsomagot jelent

 – tette hozzá.

Az összefogáshoz idén is a megszokott módokon lehet csatlakozni. Egy hete él a 1353-as adományvonal, melynek tárcsázása hívásonként vagy SMS-enként 250 forint támogatást jelent. 

Szintén elérhető már a Segélyszervezet online adományozási felülete a www.iskolakezdesegyutt.hu oldalon, ahol néhány kattintással és egy bankkártyával tetszőleges összeget lehet adományozni. A nagyobb postákon a csekkbefizetés mellett gyűjtőperselyekbe is várják az adományokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!