Valamennyi tudományterületen benyújtható

2022.02.10. 15:30

Meghirdette a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj 2022. évi pályázatát az MTA

Meghirdette Bolyai János Kutatási Ösztöndíj-pályázatát a Magyar Tudományos Akadémia (MTA), a támogatást 2022-ben 150 kiváló kutató nyerheti el - közölte az MTA csütörtökön.

Az MTA által 1997-ben alapított Bolyai-ösztöndíj célja a tehetséges fiatal kutatók elismerése és ösztönzése, valamint az MTA doktora cím elnyerésére irányuló felkészülés elősegítése. A pályázat valamennyi tudományterületen, tudományágban benyújtható.

Az ösztöndíj összege az idei pályázati felhívás meghirdetésekor az eddigi 124 ezer 500 forintról 250 ezer forintra emelkedett.

A Bolyai-ösztöndíj akadémiai támogatásként hidat képez az MTA, az MTA doktorai és a fiatal kutatói generáció tagjai között. Fontos, hogy az utóbbiak számára a PhD-fokozat megszerzése után kiszámíthatóságot, tervezhetőséget biztosítson az önálló kutatói pálya megkezdéséig terjedő időszakban 

- írják a közleményben.

A felhívás szerint az ösztöndíjra 45. életévüket még be nem töltött, tudományos fokozattal rendelkező, de MTA doktora címet még nem szerzett kutatók pályázhatnak.

Az egy, két vagy három évre elnyerhető Bolyai-ösztöndíj odaítéléséről a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj Kuratóriuma dönt.

Az MTA honlapjáról elérhető felhívás szerint a pályázatot elnyert kutatók 2022. szeptember 1-jétől részesülnek az ösztöndíjban, amelynek havi összege 250 ezer forint.

A pályázat elektronikus beadási határideje 2022. március 11. déli 12.00 óra.

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!