szabad akar lenni

2020.09.08. 14:10

Már megint befogták Pillangót, a szabadulóművész medvét

Harmadszorra is elfogták az olasz Alpok szabadulóbajnok medvéjét, M49-et, aki immár kétszer szökött meg és randalírozott Trento megyében.

Fotós: AFP

Fotós: AFP

A barnamedve először 2019, majd 2020 júliusában szökött meg egy állatgondozó központból, egy hónapja pedig a rádiójeleket sugárzó, a mozgását monitorozó nyakörvét is elveszítette.

Ismét egy csőcsapdával fogták el a Lagorai-hegyvonulat térségében, ahol nemrég észlelték – közölték a trentói hatóságok.

A medve a Papillon, azaz Pillangó becenevet kapta Henri Charriére gyilkossággal vádolt, börtönviselt francia író után,

aki egykor megszökött a fegyházból. A bűnösségét mindvégig tagadó férfi a tetoválása alapján kapta becenevét.

M49 először alig néhány órával elfogása után,

négy kerítésen, köztük egy magasfeszültségű árammal védetten átmászva menekült el. Ezt a hatóságok akkor elképzelhetetlen bravúrnak nevezték.

Ezt követően 9 hónapig garázdálkodott a környéken, mire elfogták és visszavitték a központba, két hónap múltán azonban ismét megszökött.

A veszélyeztetett fajba tartozó medvék mind nagyobb problémákat okoznak Trentóban. Az erdőkbe évekkel ezelőtt egy európai uniós projekt keretében telepítették vissza a ragadozókat. Egyre gyakrabban kerül sor azonban az emberek és állatok közötti konfliktusra.

Borítókép: M49, alias Pillangó egy térfigyelő kamera felvételén

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában