Egészség

2005.05.20. 08:31

Kulcs az örök fiatalsághoz

Mozgás, kikapcsolódás, táplálkozás, környezet és tudatállapot. Az öregséggel és az öregedéssel foglalkozó tudomány (gerontológia) legfrissebb kutatásai szerint ez a hosszú, boldog élet titka. Aki képes mindegyikre figyelemmel lenni, az örök fiatalság kulcsát tartja a kezében —, de legalábbis jól fogja érezni magát.

BEOL

Mozgás.
A rendszeres sportolás egészségrombolóvá válik, ha csupán kötelességből űzi. Találja meg az önhöz illő, örömet szerző mozgásprogramot! Végezze rendszeresen. Még jobb, ha ehhez társat is talál.

Kikapcsolódás.
A fárasztó nap után ne csak a testére gondoljon. Nem csak az a fontos, hogy fizikailag felfrissüljön. Legalább ennyire kell a lelkének is a teljes kikapcsolódás! Készítsen listát: melyek azok a helyzetek, amelyek megelégedéssel, nyugalommal töltik el, és keresse tudatosan ezeket a szituációkat. Figyeljen az apróságokra: egy jó parfüm illata, egy szauna forrósága, egy kedvenc zeneszám meghallgatása néha csodákat művel.

Táplálkozás.
Vigyázzon a fogyókúrával, a diétázással. Ha nem találja meg örömét a kiegyensúlyozott étkezésben, akkor még a legegészségesebb diéta is ártalmassá válhat. Meg kell találnia azokat az ételeket, amelyeket szeret is, kíván is, és még hasznos is szervezetének. Elsősorban a friss zöldségekkel és a gyümölcsökkel próbálkozzék, és ezeket egészítse ki úgynevezett ballasztanyagokkal, amelyek a jó emésztésről gondoskodnak.

Környezet.
Rendkívül fontos, hogy az otthona, a munkahelyi környezete barátságos legyen. Ha nem így lenne, tegyen róla! Az emberi környezet az életöröm és az erő egyik legfőbb forrása.

Tudatállapot.
Megfigyelte már, hogy néha nem azt teszi, amit gondol? Hogy a cselekedete egyáltalán nincs összhangban a tudatával? Ez olyan hiba, ami sok kárt okozhat lelkének, sőt testi egészségének is. Megfelelő tréninggel lehet változtatni. Próbálja meg: figyelmesen, tudatosan befolyásolja cselekedeteit, ezzel visszaállíthatja belső harmóniáját.

Kapcsolódó cikk:
Öt nap, ötször két kondijegy
(A nyereményért regisztráció itt!)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!