Blue Origin

2021.11.23. 17:40

A világűrt megjárt első amerikai űrhajós lánya űrhajós lesz

Hatvan évvel Alan Shepard történelmi űrutazása után a világűrt megjárt első amerikai űrhajós legidősebb lánya, Laura Shepard Churchley a Blue Origin űrutazásának résztvevője lesz.

Ezt jelentette be kedden Jeff Bezos amerikai milliárdos űripari cége.

Az űrturisztikai vállalat harmadik turistaűrhajója a tervek szerint december 9-én emelkedik a magasba Texas állam nyugati részéből hat utassal a fedélzetén.

Laura Shepard Churchley a tulajdonos vendégeként vehet részt az űrutazáson, akárcsak Michael Strahan televíziós műsorvezető, a Good Morning America egyik házigazdája. Rajtuk kívül négy fizető utas lesz: Dylan Taylor és Evan Dick üzletember, valamint egy apa és fia páros, Lane és Cameron Bess.

 Az apjáról elnevezett New Shepard űrhajó utasaként Laura Shepard Churchley 10 percet tölt az űrben,

öt perccel kevesebbet, mint édesapja, aki a második emberként és az első amerikaiként járt az űrben 1961. május 5-én, 23 nappal a szovjet Jurij Gagarin történelmi űrutazása után. Alan Shepard 1971-ben ötödikként a világon és a legidősebbként eljutott a Holdra is egy Apollo-űrhajó fedélzetén.

   

A New Shepard utasai megtapasztalják a súlytalanságot és látják a Föld görbületét is.

Borítóképünkön Laura Shepard Churchley

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!