Gazdasági hasznosulás

2021.07.17. 15:00

Már lehet pályázni az Év Digitális Faluja Díjra

Jelentkezhetnek a digitális innovációkat alkalmazó, 5000 lakosnál kevesebbel rendelkező, magyarországi települések.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Négy kategóriában lehjet pályázni: innovatív települési környezet, fenntartható épített és természeti környezet, innovatív társadalmi és közösségi jólét, innovatív gazdasági ökoszisztéma.

A Digitális Jólét Program keretein belül működő Civitas Sapiens Tudásközpont július 16-tól várja a pályázatokat, a benyújtási határidő augusztus 20.

A részletes kiírás és jelentkezés ezen a weboldalon érhető el.

A közleményük szerint a díj a pályázó településen bevezetett és alkalmazott okos város, okos falu módszerek és technológiák alapján nyerhető el.

A pályázat bírálatánál egyebek mellett fontos tényező, hogy a település smart fejlesztése(i) a településszerkezeti adottságokat figyelembe véve, társadalmi – környezeti – gazdasági hasznosulást eredményezően valósuljanak meg. Mindezek mellett nélkülözhetetlenek a felkészült szakértők, hiszen ők rendelkeznek azokkal az elméleti és gyakorlati ismeretekkel, illetve kompetenciákkal, amelyek elengedhetetlenek az egymással integritásban álló okos város, okos falu fejlesztések megvalósulásához.

A bírálatot egy független szakmai zsűri végzi, az eredmény kihirdetése és az ünnepélyes díjátadó szeptember 21-22-én lesz.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!