Farsangi Forgatag, galériával

2019.02.03. 11:25

Farsangi forgatag űzte a telet Békésen

Immáron hatodik alkalommal rendezték meg a Farsangi Forgatag elnevezésű rendezvénysorozatot szombaton a békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központban. A kora délután kezdődő, a késő esti órákig tartó eseménysorozaton számos érdekességgel, programok sorával várták az érdeklődőket.

P. G.

Túri Andrea, a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ igazgatója elmondta, a színházteremben játszóház, illetve kézműves foglalkozások nyújtottak kellemes időtöltést a gyermekeknek, fiataloknak és természetesen az idősebbeknek is.

A farsanghoz természetesen jelmezek is dukáltak, ezúttal is sokan döntöttek úgy, hogy beöltöznek az eseményre. A teljesség igénye nélkül dínóval, bennszülött kislányokkal, apácával, egy felhőcskével, amelyből esőcseppek hulltak, vámpírokkal, magával Kleopátrával, búvárral egyaránt találkozhattak a részvevők. Minden vendég, aki jelmezben érkezett automatikusan egy fánkot, illetve tombolát is kapott ajándékba. A jelmezversenyre előzetesen harmincheten neveztek: díjazták a legviccesebb, a legötletesebb, legmókásabb alkotásokat. Ebben két bohóc, a Meskete színház tagjai is segédkeztek.

Sokan öltöttek jelmezt a farsangi forgatagra /Fotó: Kiss Zoltán/

Emellett színpadi produkciók is színesítették a napot. Zséka interaktív élőzenés gyermekműsort adott, mások mellett fellépett a Grácia Mazsorett Egyesület békési csoportja, a nézők láthatták, hallhatták a Békési Hagyományőrző Dalkör előadását. Műsort adott a már említett Meskete társulat két tagja. Volt zumba bemutató Csuta Évával, és fellépett az Energy Dance Cool Hip-Hop Táncszínház. A forgatag egyik leglátványosabb részeként, csúcspontjaként jelmezes felvonulást is szerveztek.

A rendezvénysorozat részeként, már az esti órákban kiszebábot égettek, hogy elűzzék a telet. Aki úgy gondolta, felírhatta egy papírra azt a tulajdonságát, amit szeretne ebben az évben elhagyni. A cetlit felakaszthatta a kiszebábra. Az említett jellemvonás pedig a kiszebábbal együtt elégett.

S még ezzel sem volt vége az este 10 óráig tartó rendezvénynek. Fellépett a Belencéres Néptáncegyüttes, ők segédkeztek a kiszebáb égetésben is, majd szintén a csapat és a Talléros zenekar közreműködésével táncház zárta a napot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!