Hírek

2006.01.30. 00:00

Fogadást ajánlott Basescunak Markó

Óvatosságra intette Traian Basescu román államfőt Markó Béla kormányfőhelyettes, az RMDSZ elnöke, ami a kisebbségvédelemről szóló nyilatkozatait illeti. Basescu az Európa Tanács parlamenti közgyűlése előtt ugyanis néhány napja azt állította, Románia kisebbségpolitikája már így is – azaz a kisebbségi törvény és a kulturális autonómia nélkül is – európai színvonalú. Sajnálkozva tette hozzá, hogy ilyen bánásmódra nincs példa a szomszédos, román közösségekkel rendelkező országokban, név szerint említve Magyarországot.

Lukács János, Kolozsvár

Markó Béla szerint az autonómiára nagyon sok jó megoldást talált már Európa legtöbb országa, így hazánk is. „Az autonómia ügyét Magyarország is rendezte már, az ottani kisebbségvédelmi törvény néhány megoldása a mi törvénytervezetünkben is megtalálható” – szögezte le az RMDSZ elnöke. – „Ajánlok egy fogadást az elnök úrnak: fogadjuk el idehaza a Magyarországon érvényes kisebbségügyi törvényt. Kíváncsi vagyok, egyetért-e ezzel.” – mondta Markó Béla, az RMDSZ elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!