Paktum

2024.04.10. 16:39

Szijjártó Péter: nem adjuk fel sem a jogi, sem a fizikai határzárat (videó)

Az Európai Parlament migrációs paktuma zöld lámpát adna arra vonatkozólag, hogy migránsok tíz- és százezrei grasszálhassanak az európai országokban.

MW

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Akármilyen migrációs paktumot is fogadnak el az európai parlamenti képviselők, Magyarország nem fogja feladni sem a jogi, sem a fizikai határzárat, a kormány továbbra sem fog beengedni illegális bevándorlókat, akárhogyan is erőlteti azt a háború- és migrációpárti brüsszeli vezetés - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pakson.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető a városban rendezett lakossági fórumon először is az Európai Parlamentben (EP) délután tárgyalt, majd szavazásra is bocsátandó migrációs paktumról beszélt, leszögezve, hogy az gyakorlatilag zöld lámpát adna az illegális bevándorlásnak.

"Ez a paktum zöld lámpát adna arra vonatkozólag, hogy itt migránsok tíz- és százezrei grasszálhassanak az európai országokban (.) Ez a migrációs paktum azt a nyugat-európai problémát akarja kiterjeszteni Közép-Európára is, amely abból indult, hogy ők feladták a saját identitásuk, a saját kultúrájuk és a saját társadalmuk védelmét, beengedték az illegális migránsokat, amivel kettős társadalmak jöttek létre, és megnőtt a terrorfenyegetettség" - figyelmeztetett.

Mi ezt nem engedjük Közép-Európában. Mi, magyarok, legyen rajtunk bármilyen nyomás, szavazzanak is meg bármilyen migrációs paktumot az európai parlamenti képviselők, mi nem adjuk fel sem a fizikai határzárat, tehát védeni fogjuk a határt

 - húzta alá.

"És nem adjuk fel a jogi határzárat sem, nem tesszük lehetővé, hogy ide, Magyarországra illegális migránsok betegyék a lábukat se délről, se nyugatról, ez egészen biztos" - tette hozzá.

Szijjártó Péter ezután hangsúlyozta, hogy hazánk immár kilenc éve védi az Európai Unió és a schengeni övezet külső határát az illegális bevándorlóktól, amihez a kormány nemhogy támogatást nem kapott Brüsszeltől, de folyamatos a nyomásgyakorlás is a határok, s ezáltal a magyar kultúra és identitás védelmének feladása érdekében.

"Ma Brüsszelben van egy háború- és migrációpárti vezetés, amely nyomást gyakorol, és támadást indít minden olyan ország ellen, amely meg akarja őrizni a saját biztonságát, saját identitását, és kiáll a béke mellett" - mondta.

A miniszter a pódiumbeszélgetésen sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az európai jövő szempontjából legfontosabb kérdésekről ma mind ideológiai alapú vita zajlik, ilyen a migráció ügye is.

"Ma a viták döntő többségét átpolitizálják, ideológiai alapokra helyezik, dogmatikussá teszik, s úgy nem nagyon lehet normálisan beszélni egymással fontos kérdésekről" - vélekedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában