Közélet

2016.10.29. 18:18

A kolbász szeretete is összeköti Csabát, Gyulát

Gyula polgármestere és alpolgármestere számára megtiszteltetés, hogy kiemelt vendégvárosként vehetnek részt a Kolbászfesztiválon.

Ny. L.

Dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere és Kónya István alpolgámester elmondták: nagy megtiszteltetés Gyula városa számára, hogy kiemelt vendégvárosként részt vehetnek a Csabai Kolbászfesztiválon.

– A hagyományokat, a gasztronómiát ezen rendezvény révén is együtt tudjuk képviselni – ecsetelték. – A földrajzi közelség és kolbász szeretete is összeköt bennünket, a turisztikában ugyancsak együtt tudunk működni, és csodálatos dolog, hogy a kolbászfesztivál által is milyen sokan keresik fel térségünket.

Összeállt az öt tusa

Fábián László olimpiai bajnok öttusázó is gyúrt, töltött a Csabai Kolbászfesztivál szombati napján. Ahogy mondta, összeállt az öt tusa, de más versenyszabályok szerint. Pálinka kolbászt, aztán hurkát, cigánkát követett, később jött a Gyulai. Mármint Gyulai Miklós négyszeres magyar bajnok atléta.

Volt egy hatodik tusa is, Baji Balázs csabai Eb-ezüstérmes 110 gátas személyében, aki már nyert korábban a kolbásztöltőversenyen, de nem gáton, hanem a barátaival és családjával készített kolbászával. Balázs szerint a Fábián-csapat kolbászkészítési tudományával már kvótát szerzett a jövő évi fesztiválra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!