Összefoglaló

2024.05.15. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 15.

A szerda sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. május 15-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

A zebrán gázoltak halálra egy fiatal anyát és gyermekét, 1 év 2 hónapot kapott az idős sofőr. Az idős sofőr későn észlelte a zebrán a családot, akiket fékezés nélkül elgázolt.

Életveszélyes mutatvány: falat másztak a belvárosban a fiatalok Miskolcon. Még nézni is rossz, amit a két gyerek művelt, egy rossz mozdulat és a legrosszabb is megtörténhetett volna.

Lőfegyveres incidensben megsebesült szerdán Nyitrabányán (Handlova) Robert Fico szlovák kormányfő – erősítette meg a korábbi médiajelentéseket Libos Blaha parlamenti elnökhelyettes. A kormányfőt kórházba szállították. A feltételezett tettest őrizetbe vették.

Rekordmennyiségű: 32 tonna kábítószer-alapanyagot égettek el a magyar rendőrök. A kábítószer-alapanyag értéke 480 milliárd forint volt, egy magyarországi hulladékégetőben semmisítették meg.

A sérült gyermekeket és családjaikat segítik újabb parkolók építésével a gyulai gyógypedagógiai intézmény előtt – közölte Facebook-oldalán dr. Görgényi Ernő. Gyula polgármester kiemelte, új parkolókat építenek, három párhuzamos felállású személygépkocsi-parkolóhelyet alakítanak ki 10 helyszínes, 255 millió forintos, 100 százalékban önerőből finanszírozott útfelújítási beruházássorozatuk keretében.

Ebben az évben a Szent Lázár Alapítvány érdemelte ki a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége békési szervezete által alapított KÉSZ-díjat. Az elismerést a helyi kulturális központ dísztermében tartott kedd esti ünnepség keretében adták át. A békési KÉSZ-díj nagyon komoly hagyományokra tekint vissza.

Indulnak a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások. Magyarországon közel teljes a foglalkoztatottság, de van egy 300 ezres munkaerőtartalék, ami az inaktív embereket jelenti. A kormány az ő elhelyezkedésüket segítené célzott támogatásokkal.

Szerdán délelőtt a Békés Vármegyei Kormányhivatal által szervezett eseményen, ünnepélyes keretek között iktatták be a Gyomaendrődi Járási Hivatal új vezetőjét, dr. Smiri Sándort.

Rengeteg élelmiszert dobunk ki – ez az élelmiszerlánc hadat üzent a pazarlásnak. Immár az összes Spar és Interspar üzletben lehet kidobásra szánt árukat vásárolni.

Az új GPT-4o úgy beszélget velünk, mint Scarlett Johansson. Az OpenAI elkészítette a Her ihlette mesterséges intelligenciát, amely lát, olvas, követi az arckifejezéseinket és valós időben beszélget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában