Közélet

2016.05.20. 16:02

Igazi főnyeremény az iskolának

Sokan mondják, hogy a tizenhármas szerencsétlen szám, pedig mi 13-an az összevont 1-2. osztályban a legszerencsésebb kisdiákok vagyunk, mert nekünk van a legcsodálatosabb tanító nénink – kezdik levelüket a Kiss Attiláné Domokos Ildikót nevezők.

BEOL

– Ő igazi hős, hiszen minden nap nagy kihívással szembenézve lép be a tantermünkben, hogy mérhetetlen türelemmel és kedvességgel tanítsa meg nekünk a sok tudomány, kinek-kinek képességeihez és osztályához mértem.

Igen, ugyanabban a 45 percben, egyszerre mindkét csoportnak, két tanterv alapján, osztályának megfelelően. A mi tanító nénink olyan okos, hiszen nem csak egyszerűen tanító néni, hanem fejlesztő pedagógus is egy személyben.

Diákjai szerint ő igazi főnyeremény az iskola számára, mert nem csak ők, hanem a felsőbb évfolyamosok is járhatnak hozzá készségeik pallérozásáért.

– Ildikó néni olyan pedagógus, aki ahelyett, hogy este aludna, akkor is inkább velünk foglalatoskodik, hogy minden tanórán meglepjen minket új és izgalmas feladatokkal, játékokkal. A mi tanító nénink olyan ember, aki bárki számára példakép lehet; aki mióta közel 30 éve tanít lelkesen, szívvel-lélekkel a gyerekeknek él, értük és velük dolgozik minden egyes nap; akinek mi, kisdiákok vagyunk az elsők és ez az értékrendje megingathatatlan.

Akinek olyan karizmája van, hogy legszívesebben folyton csüngnénk rajta; aki ha óvó ölébe vesz minket, a belőle áradó szeretet rögtön megnyugtat és felszárítja a kudarc könnycseppjeit. Nem ítél el minket gyengeségeinkért, éppen ellenkezőleg: mindannyiunkból a maximumot igyekszik előcsalogatni.

Mindig van egy bölcs tanácsa a nehéz helyzetekben, amikor képesek vagyunk egy apróságon civakodni, de ugyanakkor kellően határozott is, hogy kordában tudjuk tartani magunkat.

Diákjai szerint ő egy végtelenül kreatív ember, kinek útmutatása mellett megtanulhatják felfedezni önmagukban és a világ dolgaiban a szépséget. Ő az, aki elülteti bennük az életen át tartó mese és játék szeretetét. – Áldozatos és sokszor emberfeletti munkája révén igazán érdemes az év pedagógusa címre – zárják.

A jelölt

Név: Kiss Attiláné Domokos Ildikó

Kategória: általános iskolai alsós pedagógus

Intézmény: Dr. Hepp Ferenc Ált. Isk. Tarhosi Tagintézménye

Kategória: általános iskolai alsós pedagógus

Intézmény: Dr. Hepp Ferenc Ált. Isk. Tarhosi Tagintézménye

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!