Közélet

2011.09.26. 15:42

Munkáspárt: mielőbb tündököljön újra a vörös csillag Dobozon!

A Munkáspárt megyei szervezete olcsó kocsmai hőzöngésnek tartja a vörös csillagos emlékműrongálást - jelentette ki Gál Ferenc elnök.

B. I.

„A Munkáspárt Békés megyei szervezete mélységesen elítéli a dobozi szovjet hősi emlékmű meggyalázását, névtelen rongálóit, a vörös csillag letörését. Olcsó kocsmai hőzöngésnek, aljas gyávaságnak tartjuk az emlékműrongálást” — nyilatkozta a lapunkat megkereső Gál Ferenc, a Munkáspárt Békés megyei szervezetének elnöke.

A megyei pártelnök kifejtette: Budaházynak semmi keresnivalója a szovjet hősök emlékművén.

— A törvényes keretek között minden lehetőséget megragadunk, megteszünk annak érdekében, hogy a dobozi szovjet hősi emlékmű mihamarabb eredeti pompájában, tetején a vörös csillaggal tündököljön — adott hangot törekvéseiknek Gál Ferenc.

A Munkáspárt megyei elnöke azt is kiemelte, hogy az emlékmű az orosz-magyar kormányközi megállapodásnak köszönhetően védelmet élvez, s létezését ezért is illene tiszteletben tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!