Birkózás

2024.04.10. 11:41

Válogatóztak és bajnoki érmekért csatáztak

Kiskunfélegyházán rendezték meg az U17-es korosztály idei második válogató versenyét a fiúknak szabadfogásban, valamint a lányoknak. A hazai birkózók mellett szlovák, és ukrán fiatalok is szőnyegre léptek, összesen 114-en mérlegeltek.

Verasztó Lajos

A fiúknál 55 kg-ban Bódi Csaba, az Orosházi Birkózó Egyesület-KIMBA versenyzője végig remek teljesítményt nyújtott, és megszerezte az aranyérmet.

birkózás, válogató, verseny
Bódi Csaba a súlycsoportjában megnyerte a válogató versenyt


Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub sportolói közül a lányoknál Szűcs Letícia új súlycsoportban debütált, és az 53 kg-osok között bronzérmet szerzett. A fiúknál 60 kg-ban Somogyvári Milán ukrán és szlovák birkózó legyőzése után a döntőbe jutott, ahol nagy csatában vereséget szenvedett a Vasas versenyzőjétől, Tóvölgyi-Krump Marcelltől, így ezüstérmet nyert.
Békés vármegyei eredmények. Lányok. 53 kg: 3. Szűcs Letícia (Orosházi Spartacus Birkózó Klub). Fiúk. 55 kg: 1. Bódi Csaba (Orosházi Birkózó Egyesület-KIMBA), ... 6. Tóth Kevin (Szarvasi Birkózó Egyesület). 60 kg: 2. Somogyvári Milán (Orosházi Spartacus Birkózó Klub).
A korosztály kötöttfogású mezőnye párhuzamosan Egerben randevúzott, az országos bajnokságon. Több mint száz fiatal lépett szőnyegre. A Dévaványai SE sportolói értékes helyezéseket értek el. A 48 kg-osok között Szakmeiszter László ötödik lett, 51 kg-ban Szakmeiszter Tamás hatodikként zárt, míg 110 kg-ban Kiss György a hetedik helyen végzett.

V. L.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában