Labdarúgás - NB III. Dél-keleti csoport

2024.04.14. 20:06

Újabb lépéssel közelebb a célhoz az Előre

Egy lépéssel közelebb került a bajnoki címhez a Békéscsaba 1912 Előre NB III.-as labdarúgócsapata, amely a bajnokság 24. fordulójában Dabason nyert, ezzel megtartotta 7 pontnyi előnyét közvetlen riválisával szemben a Dél-keleti csoport élén.

Bakulya Mihály

Az edzői team újabb győzelemnek örülhetett teljes joggal

Fotó: Jenei Péter

FC Dabas–Békéscsaba 1912 Előre 0–3 (0–0)

NB III.-as labdarúgó-mérkőzés. Dabas, 250 néző. Vezette: Ujhelyi Tamás (Balla Levente, Gergely Márton).

Dabas: Berta – Molnár B., Jancsó, Forrai (Mayer, 63.), Domokos Be. – Kócsa (Domokos Bá., 72.), Molnár Z., Földeák (Ispán, 86.), Kotroczó (Knolmár, 86.) – Józsa, Csóri (Bokros, 63.). Vezetőedző: Tóth László.

Békéscsaba: Póser – Kuzma (Komáromi, 64.), Albert, Bora – Hodonicki, Tóth M. (Zvara, 71.), Pintér, Pusztai (Farkas M., 46.), Mikló – Zádori (Kóródi, 86.), Vólent (Sármány, 46.). Vezetőedző: Csató Sándor.

Gólszerző: Zádori (49.), Farkas M. (81.), Bora (85.).

Lendületesen kezdett a Békéscsaba, két lehetősége is volt az első tíz percben. A válasz Kotroczó révén érkezett, aki az oldalhálóba lőtt. A folytatásban a hazaiak csak elvétve jutottak el a csabai kapu előteréig, a vendégek viszont hiába daráltak, a kapu előtt elfogyott a tudományuk. A második félidő első momentuma azonban meghozta az Előre vezetését. Sármány viharzott el a bal szélen, pontos beadását Zádori az ötösről passzolta a kapuba. Többet próbálkozott a Békéscsaba, de nem igazán tudta megtörni a szervezett Dabas ellenállását. A meccs végjátékában viszont két szögletnél is érberek voltak a lilák játékosai. A 80. percben balról beívelt labdát Zádori fejelt meg, a kipattanót Farkas Márk a kapu torkából vágta a hálóba. Öt minutával később jobbról szállt a hosszú sarok felé a kornel, ahol Bora érkezett, aki zavartalanul belsőzött a kapuba pár lépésről.

A listavezető többet tett a sikerért, a játék képe alapján az ilyen arányú győzelme sem túlzott.

Jó: Berta, Forrai, Jancsó, ill. Kuzma, Bora, Sármány.

Csató Sándor: – Az első félidőben szervezett volt a hazai együttes, mi viszont elmaradtunk attól, amit elterveztünk, sőt önmagunkhoz mérten gyengén játszottuk. A második félidőben a cserék hatására feljavult a teljesítmény, a játék is felgyorsult. Ennek köszönhetően előbb helyzeteket alakítottunk ki, majd a gólokkal sem maradtunk adósak.

További eredmények: Bp. Honvéd II.–Szeged II. 1–0, BKV Előre–Erzsébeti SMTK 0–3, Monor–Cegléd 4–1, Kecskemét II.–Hódmezővásárhely 1–2, Pénzügyőr–Szolnok 0–1.

Mesterlövészek

18 gólos: Wirth Dániel (ESMTK)

14 gólos: Molnár János (ESMTK), Zádori Krisztián (Békéscsaba)

13 gólos: Kerék László (BKV Előre)

12 gólos: Kriska Norbert (Martfű)

11 gólos: Iván Milán (Szolnok), Vólent Roland (Békéscsaba)

10 gólos: Pintér Norbert (Békéscsaba)

9 gólos: Pataki Zoltán (Szeged II.), Simon Benedek (Bp. Honvéd II.)

Következik

25. forduló. Április 21., vasárnap, 11.00: Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.–FC Dabas, Vasas FC II.–Martfűi LSE. 17.00: Békéscsaba 1912 Előre–BKV Előre, Körösladány MSK–Bp. Honvéd II., Hódmezővásárhelyi FC–Füzesgyarmati SK, Szolnoki MÁV FC–Erzsébeti SMTK, Ceglédi VSE–Kecskeméti TE II., Pénzügyőr SE–Monori SE.

A bajnokság állása 24 forduló után

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában