Vízilabda

2024.04.15. 11:46

Sikerélmény nélkül maradtak a békéscsabai utánpótlás vízilabda csapatatok

Igazi dél-alföldi rangadóra került sor az országos utánpótlás-vízilabda-bajnokság soros fordulójában, amikor a Swietelsky-Békéscsaba fiataljai a szentesiek három korosztályos együttesét fogadták a békéscsabai Árpád fürdőben. A felsőházi, az 1–8. helyért zajló három derbi vérre menő küzdelmet hozott vasárnap, ám ezúttal nem örülhetett egyik csabai egylet sem, ugyanis a Kurca-partiak elorozták mind a kilenc pontot a Viharsarokból.

Gajdács Pál

Szatmári Levente (labdával) háromszor volt eredményes a serdülők mérkőzésén

Fotó: Bencsik Ádám-archív fotó

Swietelsky-Békéscsaba–Legrand Szentesi VK 6–9 (1–1, 2–2, 2–3, 1–3)

Országos gyermek vízilabda-mérkőzés, Békéscsaba. Vezette: Bujka, Sipos. Békéscsaba: Kabai – Korcsok N., Suhajda Z. 2, Orosz R. 1, Such 1, Zimbran 1, Nánási 1. Csere: Laurinyecz, Machlik, Hajdu Á., Plavecz. Edző: Fodor Ádám. Gól emberelőnyből: 4/0, ill. 3/3. Büntetők: 1/0, ill. 0. Kiállítás cserével: Bihari. Kipontozódott: Korcsok N., ill. Hoffmann. 

Az első félidő egyenlő erők küzdelmét hozta, ekkor rendre egy góllal vezetett a Békéscsaba. A térfélcsere után úgy tűnt, ismét elérhető a három pont (Szentesen az odavágón 9–8-ra nyert a viharsarki alakulat), ugyanis most hamar 5–3-as előnyre tettek szert fiataljaink. Ám a folytatásban a szentesiek kétszer háromgólos szériával rukkoltak elő, amire a csabai alakulat egyetlen góllal tudott csak válaszolni, így a Kurca-partiak visszavágtak a tavaly november eleji vereségért.

Az élcsoport: 1. Miskolc 25, 2. Győr 21, 3. Szentes 20, 4. Békéscsaba 15.

Swietelsky-Békéscsaba–Legrand Szentesi VK 6–13 (2–3, 3–3, 1–3, 0–4)

Országos serdülő vízilabda-mérkőzés, Békéscsaba. Vezette: Sipos, Rózsavölgyi. Békéscsaba: Beregszászi – Korcsok N., Szatmári L. 3, Szathmáry Zs., Pojendán, Pónya O. 1, Pallag 1. Csere: Krizsán (kapus), Szalai, Suhajda Z. 1, Bazsó, Nagy Á., Csüllög, Zimbran. Edző: Zsilák László. Gól emberelőnyből: 8/0, ill. 8/3. Büntetők: 0, ill. 3/3. Kiállítás cserével: Korcsok N., Pojendán, ill. Ternai. 

Miként a fiatalabb korosztályúaknál, ezúttal is az első félidőben volt méltó ellenfele a Békéscsaba a szentesieknek, a fordulás után alaposan elhúztak a vendégek, és elvitték a pontokat is.

Az élcsoport: 1. Miskolc 21, 2. Nagykanizsa 21, 3. Győr 18, 8. Békéscsaba 1.

Swietelsky-Békéscsaba–Legrand Szentesi VK 7–10 (1–3, 2–1, 3–3, 1–3)

Országos ifjúsági-mérkőzés, Békéscsaba. Vezette: Rózsavölgyi, Bujka. Békéscsaba: Korcsok P. – Budai, Szanyi, Fodor Zs. 6, Pojendán, Hajdu A., Pallag 1. Csere: Beregszászi (kapus), Lisztes, Pónya O., Szatmári L., Szathmáry Zs., Szalai. Edző: Ajtai Miklós. Gól emberelőnyből: 8/3, ill. 8/5. Büntetők: 0, ill. 1/0. 

Miként a korábbi két találkozón, az ifjúságiak esetében is a térfélcsere után döntötte el a maga javára a három pont sorsát a szentesi alakulat, bár a finisben is nyílt még több alkalom az egyenlítésre, ám ez nem sikerült a békéscsabaiaknak.

Az élcsoport: 1. UVSE 27, 2. Cegléd 21, 3. Szentes 21, 6. Békéscsaba 9.

 

KÉPALÁ: Szatmári Levente (labdával) háromszor volt eredményes a serdülők mérkőzésén

Archív fotó: Bencsik Ádám

Kép mentve: 04. 17. 13. o.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában