Íjászat

2024.04.10. 12:48

Mezőmegyeren reptették a nyilakat

A Csaba Lovas-Íjász Kör, a Füzesgyarmati Aranysólymok Hagyományőrző Íjász Egyesülettel közösen idén is elindította a Retró Vata pályaverseny-sorozatot és kupát, melynek első fordulójára az elmúlt hétvégén került sor, méghozzá új, Kulturált, mindent kielégítő helyszínen, a mezőmegyeri sportpályán.

Gajdács Pál

A közel 80 induló nem csak Békés vármegyéből, hanem az ország más részéből, mi több, még Romániából is érkezett. 

íjászat, Mezőmegyer, verseny
Fotó: PETNEHAZI ZOLTAN

– Ragyogó napsütésben reptettük a nyilakat. Mint azt megszoktuk, a csabai egyesület fiataljai szerepeltek a legjobban, mivel Kurucz Lili az első, Szurovecz Tímea a második, Sebestyén Imre Máté pedig a harmadik helyen végzett – tájékoztatta kapunkat Nagy István, a Csaba Lovas-Íjász Kör szakmai vezetője. – Azért a felnőttek is gyűjtögették az érmeket. Kárpáti Henrietta arany, Fesető Péter ezüst, Simon László és Petneházi Zoltán egy-egy bronzéremmel lett gazdagabb.

A Füzesgyarmati Aranysólymok Hagyományőrző Íjász Egyesület két első és egy második helyet könyvelt el. Győzött Kovács Andrea és Kovács Károly, második lett Kovács Károlyné és Fegyver László. Mindannyian a felnőtt kategóriában versenyeztek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában