Úszás

2024.04.15. 09:19

Még Szabados Bence is hazajött a tengerentúlról

Lezajlott az idei felnőtt országos úszóbajnokság, amelyet sorrendben 126. alkalommal rendeztek meg. A négynapos eseménynek a budapesti Duna Aréna adott otthont. Az elmúlt heti viadal elsősorban arról szólt, hogy kinek sikerül még teljesítenie az olimpiai kvalifikációs szintidőt, valamint arról, hogy kik érdemlik ki a 2024. évi bajnoki érmeket. Nagy volt a versenyzési kedv, remek hangulatban telt el a négy nap.

Beol.hu

Szabados Bence érmekét utazta át az óceánt és elérte a clját

A 14 éves Nagy-Benedek Izabell (középen) két B-döntőbe is beverekedte magát

Kuriózumnak számít, hogy a békéscsabaiak egykori ásza, a rövidpályás világbajnok, Európa-bajnok Szabados Béla az Egyesült Államokban született és élő 23 esztendős fia, Szabados Bence a BVSC színeiben rajthoz állt a gyorsúszó sprintszámokban, és bronzérmesként zárta a versenyt. A 100 méteres gyorsúszásban Milák Kristóf és Németh Nándor mögött lett harmadik remek 49,13 másodperces idővel, az 50 méteres távon pedig ugyancsak bronzérmes 22,31-gyel.

Bár Békés vármegyében lámpással kell keresni felnőtt korosztályú úszót, azért a fiatalabbak, az ifjúságiak, serdülők és gyermek korosztályúak közül többen is rajthoz álltak. Így például a Békéscsabai Előre Úszó Klub üdvöskéje, a mindössze 14 esztendős Nagy-Benedek Izabell, aki a 100 méteres női mellúszásban a B-döntőbe került, ahol végül 1:15,40 perces idővel a nyolcadik helyen csapott célba. Ugyancsak B-döntős volt, és ott is a nyolcadik helyen zárt a 200 méteres mellúszásban, ideje: 2:42,02.

Az egyik legértékesebb eredmény ugyancsak a békéscsabaiak nevéhez fűződik, a 4x100 méteres mix vegyes váltó – ahol csak A-döntőt rendeztek – a nyolcadik helyen kötött ki. A 14-16 évesekből álló négyes Takács Botond, Nagy-Benedek Izabell, Petróczki Zsombor, Perza Berta összeállításban 4:15,12 perces eredményt ért el.

Nem mellesleg a békéscsabaiak nyolc fiatallal képviseltették magukat, a Békési Úszóklub Egyesület kettő, a Gyulai Várfürdő egy versenyzőt állított ki. Összesen 504 hazai és külföldi úszó lépett rajtkőre a négy nap során 1929 rajtot teljesítve.

„Büszkeséggel tölt el a tudat bennünket, hogy eme rangos versenyen egyesületünk is képviselteti magát. A javarészt gyermek-, illetve serdülőkorú versenyzőink elsősorban tapasztalatszerzési és motivációs céllal voltak jelen” – olvasható a békéscsabaiak közösségi oldalán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában