Tereplövészet

2024.04.16. 15:01

Jól vizsgázott Sutyinszki István új fegyvere

Három hibával a harmadik helyen végzett Sutyinszki István, a field target Magyar Kupa-versenysorozat 2. fordulójában, amit a tatabányai lőtéren rendeztek meg a hétvégén.

Gajdács Pál

Sutyinszki István

– Tatabányán mindig a szokásosnál könnyebb pályákat építenek, ez most is így volt. Az időjárás kedvezett a lövészetnek, végig sütött a nap és alig fújt a szél – beszélt a körülményekről a szarvasi tereplövész. – Nemrég puskát cseréltem, a korábban használt eszközt ugyanis túl nehéznek éreztem. Ez a verseny volt az első bevetése az új fegyvernek, és szerencsére jól vizsgázott, végig tökéletesen működött.

Sutyinszki István elmondta, hogy a legnehezebb álló és térdelő célokból egyet-egyet elhibázott, valamint kihagyott egy nagyon távoli célt, amiről a verseny végén kiderült, hogy szabálytalan távolságra volt kihelyezve, ezért nem sikerült ledöntenie. 

– Három hibával zártam a versenyt, ami nagyon jó, de volt két jobb eredmény is, így végül bronzérmet érő helyezést értem el. Nem vagyok teljesen elégedett, még szoknom kell az új fegyvert és többet kell gyakorolnom az álló és térdelő célokat. Remélem legközelebb fényesebb éremmel térek haza – bizakodott a rutinos válogatott versenyző, aki mostantól az apróvad vadászat stílusában űzött hunter field target országos bajnokságra készül, amit április 28-án rendeznek meg Győrben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában