Atlétika

2024.04.17. 10:50

Biztató csabai szereplések a nagy versenyek előtt

Kovács Alexandra a csehországi Podebradyban, Karsai Gábor Kolozsváron tett ki magáért a hétvégén a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club fiataljai közül. A gyalogló fiatal az erős nemzetközi mezőnyben 12. lett, a futó pedig győzött a 10 ezer méteres versenyben.

Gajdács Pál

Kovács Alexandra

A Magyar Atlétikai Szövetség honlapja szerint az U20-as korosztályban versenyző Kovács Alexandra bátran versenyzett a nagy múltú viadal verseny 10 kilométeres számában és 50:42-es idővel a 12., Erdős Judit 51:50-nel közvetlenül mögötte, a 13. helyen ért célba, így az általuk alkotta csapat a válogatott viadal nemzeteinek csapatversenyében a 4. helyet szerezte meg. Kovács Alexandra következő nagy megmérettetésére nem kell sokat várni, hiszen április 21-én Antalyában kerül sor a gyalogló csapat világbajnokságra, ahol a csabai tehetség az utánpótlás korosztályban indul, akit felkészítője, Urbanikné Rosza Mária is elkísér majd. A szakember a csehországi versenyhez hasonlóan ismét csapatedzőként utazik.

Kovács Alexandra
Kovács Alexandra

Vasárnap Kolozsváron nagyszabású futóversenyt rendeztek, ahova meghívást kapott Karsai Gábor is. A rendezők nehéz pályát jelöltek ki, de a csabai fiú állta a sarat a 10 ezer méteres versenyen, bátor kezdést mutatott be. Két román versenyzővel a táv első harmadában együtt futott, majd a csabai iramot váltott és 31 perces idővel magabiztosan nyerte a versenyt. A kolozsvári egy kiváló edzés volt számára a jövő héten megrendezésre kerülő 10 ezer méteres országos bajnokság előtt.

 

Nemcsak a fiatalok tűntek ki a hétvégén, hanem a szenior korosztály egyik képviselője, Komáromi László is. Budapesten, a Pólus Futónap keretén belül rendezték meg a szenior országos mezei bajnokságot. A 4500 méteres távot bevállaló békéscsabai futó kitűnő iramot futva 16:07 időeredménnyel a 2. helyen ért célba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában