Kézilabda

2024.04.10. 11:59

Bencsik Bojána és Kukely Klára is marad Békéscsabán, Török Fanni távozik

Javában zajlik a Tappe-Békéscsabai Előre NKSE játékoskeretének kialakítása a következő szezonra. Szerdán délelőtt a beálló Bencsik Bojána és a szélső Kukely Klára szerződéshosszabbítását jelentette be a klub. A szurkolóknak ugyanakkor rossz hír, hogy Török Fanni, a csapat 21 éves irányítója nem fogadta el az egyesület ajánlatát, aki így más csapatban folytatja pályafutását.

Gajdács Pál

A Tappe-Békéscsabai Előre NKSE vezetősége tavaly november óta dolgozik a 2024–2025-ös szezon játékoskeretének kialakításán, amelynek eredményeként már számos megállapodás megszületett. 

kézilabda, változások, áthelyezések
Bencsik Bojana
Fotó: Bencsik Ádám

– Elsőként a saját nevelésű játékosokkal kapcsolatos bejelentéseket tesszük meg. Örömmel adunk hírt arról, hogy Bencsik Bojána és Kukely Klára 2025. június 30-ig már biztosan lila-fehér mezben folytatja a pályafutását, hiszen mindkét sportoló meghosszabbította egy évvel az idény végén lejáró megállapodását – közölte hivatalos közösségi oldalán az Előre NKSE. 

A 20 éves balszélső Kukely Klára 2019 őszén mutatkozott be az első osztályban a felnőtt csapat színeiben, míg a 21 esztendős Bencsik Bojana debütálására 2021 tavaszán került sor az NB I.-ben. Mindkét saját nevelésű játékos tagja volt a 2021–2022-es idényben másodosztályú bajnoki címet szerzett együttesnek, a visszajutást óta pedig az első osztályban segítik stabil teljesítményükkel a csapatot. 

Török Fanni viszont nem fogadta el az egyesület szerződéshosszabbítási ajánlatát, így a csupaszív irányító a bajnokságot követően távozik a csapattól.

A klub ígérete szerint az elkövetkező időszakban folyamatosan tájékoztatni fogják a szurkolókat a fejleményekről, újabb bejelentéseket tesznek.

A Zengő Alföld Orosházi Kézilabda Akadémia hivatalos honlapja a kapus Reszegi Eszter szerződéshosszabbításáról adott hírt.

A 19 éves fiatal hálóőr első idényét tölti Orosházán, a nyáron a Debreceni VSC U19-es együttesétől érkezett. A játékos 25 bajnoki-, és 2 Magyar Kupa-mérkőzésen állt a kapuban ebben az idényben. Az NB I B.-s rangsorban jelenleg a 16. helyen áll, a statisztika szerint 122 védést mutatott be. 

– Több alkalommal remek teljesítményt nyújtott és számos fontos pillanatban hárított már. A múlt hétvégén a Gárdony ellen fél perccel a vége előtt védett ki egy hétméterest, ami egy pontot ért – méltatták a klubhonlapon. 

Az ilyen, és ehhez hasonló pillanatokból szeretne átélni minél többet. Orosházán biztosítottnak látja a fejlődést, ami hozzásegíti ahhoz, hogy minél jobb és stabilabb teljesítményt nyújtson.

– Azért is döntöttem még a maradás mellett, mert egy fiatalos csapatunk van, amelyben nagy a potenciál. Jól érzem magam itt, nagyon jó a csapategység. Ráadásul Annával is remekül megértjük és kiegészítjük egymást – magyarázta döntése hátterét Reszegi Eszter.

Az orosházi klub a következő napokban újabb bejelentéseket ígért. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában