Röplabda

2024.03.19. 12:53

Csak a győzelem elfogadható a Kaposvár ellen

Kulcsfontosságú ütközet vár szerdán este a Swietelsky-Békéscsaba női röplabdacsapatára, melynek az Extraliga-elődöntő második mérkőzésén győznie kell a pályaelőnyét vasárnap megtartó, 3:1-es győzelmet arató Kaposvári NRC ellen.

Gajdács Pál

A lendület és a szív fontosságát hangsúlyozta Tóth Gábor, a Swietelsky-Békéscsaba vezetőedzője a Kaposvárott 3:1-re elveszített mérkőzés után adott nyilatkozatában. Az első játszmában bizony gondok voltak a védekezéssel, így a mérkőzésen 24 ponttal legeredményesebb portugál Santos Hurst, a korábban Békéscsabán is játszó válogatott Szedmák Réka (20) és a brazil Sara Aparecida Dias da Silva is kedvére gyárthatta a pontokat (a hazai oldalon egyedül csak az azerbajdzsáni Margarita Stepanenko bizonyult a legjobbnak, 17 egységgel).

röplabda
Fotó: Imre György

– Nagyon remélem, hogy szerdán meg fogjuk tudni mutatni a jobbik arcunkat, hiszen ez a rájátszás, ahol nem szettekről van szó, hanem tovább kell jutni – adta már ki vasárnap a jelszót a békéscsabai szakember.

Az elődöntő első találkozóján a somogyiak – tegyük hozzá – jó és egységes csapatjátékkal – megőrizték a pályaelőnyüket és szerdán úgy utazhatnak a Viharsarokba, hogy esetleges újabb sikerük után vasárnap a Kaposvár Arénában már a döntőbe jutást is kiharcolhatják. Vincente Lacombe együttese abban bízik, hogy ebben a szezonban az alapszakasz során egy ízben már nyertek a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, és miért ne ismételhetnék meg újra?

Ehhez persze lesz néhány szava a kék-fehéreknek is, akik – ha meglesz náluk a Kaposvárott a mérkőzés bizonyos szakaszaiban nem igazán tapasztalt akarat, – akkor a remélt szurkolói támogatással legyőzhetik a nagy reményeket fűző ellenfelüket.

A békéscsabai csapatból várhatóan szerdán is hiányozni fog a sérüléssel bajlódó center, Bodnár Dorottya, akinek a vehemenciája, lendülete bizony nagyon hiányzik a csabai csapatból.

A mérkőzést a hunvolley.tv élőben közvetíti, a játékvezető Jámbor Tamás és Villás Tibor Richárd lesz.

Üres lelátók előtt a MÁV Előre

A Magyar Röplabda Szövetség Etikai és Fegyelmi Bizottsága a MÁV Előre Foxconn női csapatát egy zárt kapus mérkőzéssel és egymillió forintos pénzbírsággal büntette a Fatum-Nyíregyháza elleni bajnoki negyeddöntő során történtek miatt.

Az előzmények: a fehérvári csarnok egyik öltözőjében dartsnyilakkal dobálták meg és tették tönkre a nyíregyháziak csapatképét, valamint Nina Kocsics és Nagy Sanja külön portréját is. A fegyelmi bizottság megállapította, hogy a MÁV Előre részéről sportszerűtlen, a fair play szellemét sértő vétség történt. A MÁV Előre büntetésként szurkolói támogatása nélkül, zárt kapuk mögött kell megvívnia a csütörtöki Vasas Óbuda elleni székesfehérvári mérkőzését.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában