Békéscsaba

2024.04.10. 13:47

Ösztöndíjat kaphatnak a kiválóan tanuló gimnazisták

Ösztöndíjat kaphatnak Békéscsabán a kiválóan tanuló gimnazisták. A diákönkormányzat tagjai készítenek egy javaslatot az önkormányzat számára, hogy milyen szempontokat vegyen figyelembe a támogatásnál – ismertette Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

Licska Balázs

Amikor év elején találkozott a békéscsabai diákönkormányzat tagjaival, felvetődött a gondolat, hogy jó lenne, ha anyagi elismerésben, ösztöndíjban részesülhetnének a kiválóan tanuló gimnazisták is, hiszen a szakképzésben résztvevő fiatalok egy jól működő ösztönző, támogató rendszert vehetnek igénybe. A diskurzus eredményeképpen írt egy anyagot, ebből a Fidesz-frakció készített egy előterjesztést, amelyet a városi közgyűlés ülésén meg is szavaztak – ismertette Facebook-oldalán Herczeg Tamás.

gimnazisták, találkozás, diákönkormányzat
Ismét találkozott a diákönkormányzat tagjaival Herczeg Tamás. Fotó: Herczeg Tamás Facebook-oldala

 

Az országgyűlési képviselő a közösségi oldalán úgy folytatta: mivel a tanulókat érintő kérdésről van szó, arra gondolt, hogy kézenfekvő megkérdezni őket, milyen szempontrendszert vegyen figyelembe az önkormányzat, amely forrást biztosít a legkiválóbban teljesítő gimnazisták számára. Ezért találkozott ismét a diákönkormányzat képviselőivel a minap a Liget Ifjúsági Térben. A tagok hamarosan elkészítenek egy javaslatot, amely kiindulópontként szolgálhat az ösztönzőrendszer működtetéséhez. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában