Nyárindító fesztivál

2024.04.22. 14:12

Berobban a gyopárosi nyár a Mizujs babámmal

Visszatér a fesztiváli hangulat Orosháza-Gyopárosfürdőre. A nyár legjobb napjait ígérik június végén azon a fesztiválon, ami Mizujs babám néven már sok fiatal érdeklődését felkeltette. Hétfőn reggel ülésezett a városrendészeti kerekasztal, ahol megvitatták a nyári zenei eseményhez kapcsolódó szükséges intézkedéseket. Javaslatok hangoztak el annak érdekében, hogy a háromnapos program több ezer résztvevője gond nélkül, önfeledten szórakozhasson.

Csete Ilona

Ízlelgessük a címet: Mizujs babám? Június 27., 28., 29. - Gyopároson rendezik meg a háromnapos nyári zenei fesztivált ismert énekesekkel, sztárfellépőkkel. Három színpadon váltják majd egymást a közönséget szórakoztató csapatok délután és este. Fergeteges fesztiváli hangulatot ígér a Hiperkarma, T. Danny, Curtis, KKevin, L.L. Junior, BSW, Lmen Prala, Bréda Bia, Pixa, Jauri vagy a Nemazalány x Sofi páros. A rendezvényen nappali programokkal is várják a vendégeket a szervezők. Vagyis az orosházi önkormányzat gazdasági társasága és annak munkatársai.

kerekasztal, programok,nyár, gyopáros
A városrendészeti kerekasztal résztvevői a nyári fesztivállal kapcsolatban egyeztettek
Fotó: Csete Ilona

S hogy ez a nagyszabású program milyen feladatokat, logisztikát igényel? A városrendészeti kerekasztal résztvevői (a képviselő-testület korábbi döntésének értelmében felállított városrendészet alá tagozódott be a közterület-felügyelet, a mezei őrszolgálat, a közbiztonsági és honvédelmi referensek és a városgondnok), valamint a rendőrség, a katasztrófavédelem, a polgármesteri hivatal, az Orosházi Járási Hivatal, a Petőfi Művelődési Központ munkatársai a hétfői koordinációs fórumon erről egyeztettek.

Berobban a fesztiváli idény

Elhangzott, egy fergeteges nyárindító zenei eseménnyel robbanhat be ismét a fesztiváli idény Gyopárosfürdőn. Valami újat szeretnének kínálni a fiataloknak, akikhez napjaink kedvencei jönnek Orosházára és várhatóan naponta több ezer ember érkezik koncertjeikre az ország minden tájáról. 

Első a biztonság – de mi is az alaphelyzet? Gyopároson, 3 napon át, 3 színpadon rengeteg fellépővel és különleges nappali programokkal, strandélménnyel együtt egy ütősnek ígérkező zenei eseményt szerveznek, várhatóan napi 5 ezer látogatóval. Ehhez elkészült a helyszíni alaprajz, ezt a hétfői kerekasztal résztvevői megkapták, tanulmányozták. A szükséges rendezvénytartási engedélyről, biztonsági tervről, a szakhatóságok elvárásairól is egyeztettek a résztvevők.

Sokan dolgoznak a sikerért

Felmerült kérdésként, hol érdemes parkolókat kialakítani, hol lesz szükség a társhatóságok fokozott jelenlétére, lesznek-e biztonságiak, felkészült segítők, önkéntesek szükséges létszámmal, akik a tömeg irányítását végzik majd. Az engedélyeztetési folyamatokról, határidőkről hangzottak el fontos információk és iránymutatások például a szakhatóságok részéről akár a fürdő területén a medencék terhelhetőségével, vagy az árusokkal kapcsolatban betartandó szabályokról.

A városrendészeti kerekasztal résztvevői egy sikeres, nagyszabású, kiemelt figyelmet érő zenei fesztiválra készülve ilyen konstruktív együttműködéssel is szeretnék szavatolni a partivendégek biztonságát, gondtalan szórakozását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában