Kézilabda - NB I. B

2024.05.03. 23:04

A munkáskabát a szekrényben maradt

Már péntek este letudta az NB I. B-s bajnokság 27. játéknapjára eső penzumát az orosházi női kézilabdacsapat. Morva Zoltán tanítványai a bennmaradásért harcoló Kispest otthonában játszott olyan meccset, amelyre ismét nem lehet büszke. A találkozó a fővárosiak háromgólos sikerével zárult, akik mindkétszer legyőzték a viharsarki együttest.

Bakulya Mihály

Kenyeres Barbara az orosházi csapat akaró játékosai közé tartozott. Fotó: Kispest NKK

Kispest NKK–Zengő Alföld Orosházi KC 28–25 (13–9)
NB I B-s női kézilabda-mérkőzés. Budapest, 100 néző. Vezette: Rontó Ádám, Szanyi Péter Gábor.
Orosháza: Reszegi – Ludvig 6, Baráth 3 (1), Zavaczki 3, Ács, Kenyeres 5, Rácz 4. Csere: Bálint (kapus), Petri, Bedron 1, Mikula 2, Vörös, Péter, Jáhn, Kostyó 1. Edző: Morva Zoltán. A Kispest legjobb góldobói: Vajer 6, Bujdosó-Gerháth 5, Bakacsi 4.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 4/1.

A hazaiak harmadik találatára érkezett először válasz Ludvig Krisztina révén, ám a folytatásban is akadozott az orosháziak játéka (8. perc: 5–1). A Kispest Vajer Blanka vezérletével hatásosan támadott, szemben a látogatókkal, akik naggyá tették Győri Ágnes kapust (17. p.: 8–4). Morva Zoltán sem igazán bírta cérnával, időkéréssel próbálta megváltoztatni a meccs menetét. Kenyeres Barbara nyomban be is talált, ám azután hat minutás gólcsend következett. Ebben az időszakban a házigazdák sem igazán voltak topon, ezért megmaradt az addig állandósuló különbség a felek között (10–6), ami a félidő végjátékában sem változott.
Szünetről visszatérve úgy tűnt, hogy az orosháziak magukra találnak és Zavaczki Boglárka vezetésével utolérték a vendéglátókat, Kostyó Panni góljával pedig a 37. percben a vezetést is átvették (14–15). Egy darabig együtt haladt a két gárda, ám a félidő közepéhez közeledve, a Kispest egy hármas szériával visszaállította a régi rendet. A hazai kapus ismét sokat segített a csapatának, a látogatóknál ilyen teljesítményt nem lehetett felfedezni, ami döntő jelleggel bírt. Az utolsó negyedórában előbb a hitüket, majd ennek következtében magát a mérkőzést is simán elvesztették az orosháziak.Csak úgy, mint ősszel odahaza.
Morva Zoltán: – A mai meccsen végérvényesen bebizonyította a társaság, hogy nem képes küzdeni az egyesületért. Annak az egy-két játékosnak, aki ma odatette magát, köszönöm. Az egész tavaszi szezonban egy vagy két meccsen teljesítettünk a tudásunk szerint, máskor mélyen alulmúltuk magunkat. Úgy tűnik, hogy a munkáskabát a szekrényben maradt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában