Áprilisi kánikula

2024.04.12. 17:57

Beindul a hőpumpa: 30 fok is lehet hétvégén

A következő napokban tovább melegszik az idő: vasárnap és hétfőn újra hőségnapot regisztrálhatunk hazánkban, ráadásul a legmelegebb szokás szerint délkeleten lesz.

Beol.hu

Jelenleg hazánk még anticiklon peremén helyezkedik el, ám lassan közelít a Kárpát-medence felé az a front, amelynek előoldalán változik a légmozgás: a most még északias szél kb. 180 foknyit fordul és déliesre vált, ezzel együtt pedig beindul a hőpumpa – írták a Hungaromet Nonprofit Zrt. oldalán.

hőség, kánikula, meleg, csapadékhiány
Víz legyen nálunk, ha útra kelünk! Fotó: Illusztráció / MW

Mint fogalmaztak, főként a déli, délkeleti tájakon érezteti hatását a déli szél, ott 30, sőt 31 fokot is regisztrálhatunk, amely azt is jelenti, hogy ezen a két napon melegrekord dőlhet. A front várhatóan hétfőn éri el az északi részeket, ekkor már ott, kedden – a front átvonulásával – meg már mindenhol elköszönhetünk a 30 fok közeli értékektől, utóbbi napon lehetnek olyan helyek az országban (főleg a nyugati tájak), ahol csupán 11, 12 fokot mutathatnak a hőmérők.

Közben a csapadékhiány kritikussá vált térségünkben: porba vetik a gazdák a kukoricát és a napraforgót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában