Menetrend

2024.03.14. 19:40

Így járnak a vonatok és a buszok a hosszú hétvégén

Március 15-én és a hosszú hétvégén jóval nagyobb utasforgalom várható, ezért a MÁV és a Volánbusz arra kéri utasait, időben tervezzék meg utazásukat, indulás előtt tájékozódjanak az ünnepnapi és hétvégi közlekedési rendről.

Licska Balázs

Változik a közlekedési rend, érdemes résen lennie annak, aki vonattal, busszal utazik a hosszú hétvégén. Illusztráció: MW

Fotó: Knap Zoltán

Érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, vagy használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban – közölték a vasúttársaság honlapján.

közlekedés, vonat, busz, hosszú hétvége
Változik a közlekedési rend, érdemes résen lennie annak, aki vonattal, busszal utazik a hosszú hétvégén. Illusztráció: MW

A vonatok március 15-én a szombati napra, március 16-án az ünnepnapi, március 17-én a vasárnapi, március 18-től a már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak.

Az utasforgalom szempontjából frekventált napokon a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatok szerelvényei az általános hétvégéken szokásosnál több kocsival közlekednek. A lehetőségekhez képest a helyjegyek elővételi vásárlásától függően a Budapest–Békéscsaba viszonylatú Békés InterCity vonatokat is több kocsival indítja el a vasúttársaság.

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik – írták. Március 15-én, pénteken munkaszüneti napra, 16-án, szombaton szabadnapra, 17-én vasárnap a hét első tanítási és munkanapját megelőző munkaszüneti napra, 18-án pedig a hét első munkanapjára és tanítási napjára érvényes menetrend szerint indulnak az autóbuszjáratok.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában