Szigorú, következetes, takarékos

2024.03.24. 13:38

Öt és félmilliárd forintos költségvetést fogadtak el Sarkadon

Mintegy 5,5 millió forintos bevételi és kiadási főösszeggel fogadta el az önkormányzat idei költségvetését nemrég tartott ülésén Sarkad képviselő-testülete – ismertette dr. Mokán István polgármester. Hangsúlyozta: ebben az évben is szigorú, következetes és takarékos gazdálkodásra van szükség a működési büdzsé esetében. Több fejlesztés indul el idén is.

Licska Balázs

A városvezető elmondta, hogy rengeteg egyeztetés előzte meg a költségvetés elkészítését, számoltak az intézményeknél és a hivatalban egyaránt. Fontos feladat volt, hogy egyensúlyt teremtsenek bevételi és kiadási oldalon, így jött ki végül az 5 milliárd 461 millió forintos főösszeg: 3 milliárd forint a működési büdzsé, míg 2,5 millió forint megy felújításokra, beruházásokra.

Fontos cél volt, hogy minden munkahelyet megőrizzenek, sikerült is elérni – mondta dr. Mokán István polgármester.

Elsőrendű feladatnak nevezte a kötelező feladatok ellátását, amelyek mellett önként vállaltak is jelentkeznek az önkormányzatnál. Segítik a civil szervezeteket, többféle támogatást nyújtanak a sarkadiaknak, a családoknak, az újszülötteknek, az iskolásoknak, az első lakáshoz jutóknak. A választókerületek fejlesztésére szolgáló pénzalapot idén is megtartották.

Az szintén hangsúlyos szempont volt, hogy valamennyi munkahelyet megőrizzenek, ami minden évben sikerült, sőt volt, hogy bővítették is a munkahelyek számát. A településnek nincs semmilyen irányba sem tartozása. Az intézmények működnek, színvonala szolgáltatásokat nyújtanak. Mint mondta, a működés területén szigorú, következetes, takarékos gazdálkodásra van szükség.

A költségvetés felét a felújítások, beruházások teszik ki. A polgármester hangsúlyozta, hogy bizonyos fejlesztések – mint a művelődési központ energetikai korszerűsítése vagy a közétkeztetési intézmény éttermének fejlesztése – abban is segít, hogy később csökkentsék a működési költségeket.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában