Félrevezetés

2024.05.01. 21:32

Azt állította, meghúzták az autóját, pedig éppen ő tette ezt máséval

Meghúzták az autóját, ezzel hívta fel a rendőrséget egy férfi Békéscsabán. A közlekedésiek azonban kiderítették, hogy nem neki okoztak kárt, hanem éppen ellenkezőleg, ő ment neki egy másik kocsinak.

Papp Gábor

Megpróbálta félrevezetni a rendőrséget egy férfi április 18-án Békéscsabán, a Szerdahelyi utcába hívott baleseti helyszínelőt azzal, hogy a parkoló kocsiját meghúzták. A fehér áruszállítón piros, narancssárgás festéknyom volt. A hívásra érkező közlekedési rendőr alapos szemlét tartott, és arra jutott, hogy úgy nem rongálódhatott meg az autó, ahogyan a bejelentő mondta. Részletesen kikérdezte a férfit, de ő tartotta magát ahhoz, hogy vétlen. Előadta, hogy a közeli üzletben volt, és eközben valaki nekiment a parkoló kocsinak. Ő csak akkor vette észre az ütközés nyomait, amikor elindult. A tükörből látta a kocsi oldalán a sérülést, ezért visszament a helyszínre, hívta a főnökét, majd a rendőrséget.

A rendőr végignézte az üzletház kameráit, piros, illetve narancsszínű jármű a kérdéses időben nem hajtott arra. Az is kiderült, hogy amikor a férfi elindult, még nem volt sérülés az áruszállítón, tehát nem történhetett ott az ütközés. Miután a baleseti helyszínelő szembesítette a férfit azokkal a tényekkel, amelyeket kiderített, és megkérdezte tőle, hogy az indulása és visszaérkezése között merre járt, az autós elmondta az igazat. Bevallotta, hogy valójában a város másik részén ő ütközött neki egy parkoló kocsinak, tehát nem vétlen, hanem ő követett el szabálysértést, okozott anyagi kárral járó balesetet. Mivel nem ezt jelentette be, hanem egy kitalált történettel állt elő, amiről a rendőr bebizonyította, hogy nem igaz, hatóság félrevezetése bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt is eljárás indult ellene.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában