Rács mögött

2024.04.09. 13:35

Fegyvert is loptak a tinédzserek Mezőberényben

Még nincs 17 éves, de már komoly rendőrségi előélete van annak a fiúnak, akit hétfőn vettek őrizetbe. Több bűncselekmény gyanúja miatt volt ellene érvényben elfogatóparancs.

Nyemcsok László

Deményné Tűri Zsanett, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense közölte, a 17 éves fiú tavaly Mezőberényben a tulajdonos tudta és engedélye nélkül elvitt egy autót. Annak ellenére ült volán mögé, hogy semmilyen járműre nincs jogosítványa. Két hónappal később, szintén Mezőberényben, egy robogót lopott el. Idén márciusban besurrant egy ház melléképületébe, és házi húskészítményeket vitt el onnan. Másnap egy utcán parkoló autóból laptopot és néhány doboz édességet, majd néhány nappal később egy házból pénzt, illetve még egy nyitva hagyott parkoló kocsiból navigációs készüléket és szemüveget lopott.

tinédzserek, lopás, rendőrség, Mezőberény
A járgányt összetörték, majd visszavitték oda, ahonnan elhozták. 

Egyik barátjával idén április 4-én először egy ház teraszáról vittek el több mint 200 ezer forintot, majd egy udvaron álló autóból parfümöket, valamint egy gáz- és riasztófegyvert vettek magukhoz. Ugyanezen a napon a két fiúnak kocsikázni is kedve támadt, ezért beültek egy parkoló autóba, amiben a tulajdonos benne hagyta az indítókulcsot, és elhajtottak vele. A járgányt összetörték, majd visszavitték oda, ahonnan elhozták.

A békési rendőrök az őrizetbe vett fiatal 16 éves barátját is elfogták. Vizsgálják, hogy összesen hány bűncselekményt követhettek el, és lehettek-e további további társaik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában