Vádemelés

2024.03.19. 12:56

Hatéves kislányt ütött el a kamionos egy áruházi parkolóban

Egy hatéves kislányt ütött el az a kamionos, aki ellen most a Gyulai Járási Ügyészségen vádat emeltek. A 31 éves ongai férfi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre számíthat, illetve egy időre elvehetik a jogosítványát. Az eset 2022 nyarán történt Gyulán, egy áruházi parkolóban – ismertették a Békés Vármegyei Főügyészségen.

Licska Balázs

A vádhatóság szerint a vádlott 2022. augusztus 27-én Gyulán, egy áruházi parkolóban 21 kilométer/órás maximális sebességgel közlekedett. A kamionos a parkolóban úgy kanyarodott balra nagy ívben, hogy érintőlegesen nekiment a menetiránya szerinti bal oldali kiemelt szegélynek. Emellett figyelmetlen volt, így nem vette észre és elütötte az egyébként legalább 25 méterről látható helyen lévő gyermeket. 

kamion
A baleset 2022 nyarán történt Gyulán, egy áruházi parkolóban. Illusztráció: Shutterstock

A kislány nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett, lábsérüléseinek tényleges gyógytartama viszont a fél évet is meghaladta. Sőt, a baleset miatt a sértett esetében súlyos egészségromlás, illetve a lábsérüléseivel összefüggésben maradandó fogyatékosság is kialakult.

A 31 éves Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei férfival szemben maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emeltek vádat. A Gyulai Járási Ügyészség szerint a kamionos megszegte a KRESZ-ben foglaltakat, miszerint a járművel a forgalmi, az időjárási és látási viszonyoknak, továbbá az útviszonyoknak megfelelően kell közlekedni; figyelemmel kell lenni a jármű sajátosságaira, az utasokra és a rakományra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában