Súlyos testi sértés

2024.03.27. 10:13

Az almáskamarási láncfűrészes: járó, 5 kilós láncfűrészt vágott a szomszédja arcához

Súlyos testi sértés bűntette miatt a Battonyai Járási Ügyészség vádirata alapján 1 év 4 hónap időtartamú 3 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a Battonyai Járásbíróság előkészítő ülésén egy 25 éves, büntetett előéletű, almáskamarási férfival szemben, aki súlyosan megsebesítette szomszédját úgy, hogy egy járó láncfűrészt vágott hozzá.

Papp Gábor

Forrás: shutterstock

A bíróság a próbaidő tartamára elrendelte a férfi pártfogó felügyeletét, valamint kötelezte őt a polgári jogi igényt érvényesítő sértett részére okozott kár megtérítésére és az eljárás során felmerült közel 260 ezer forintot kitevő bűnügyi költség megfizetésére. Az ítélet jogerős.

A férfi és szomszédja tavaly január 3-án, dél körüli időben az egymással szomszédos ingatlanok mezsgyéjén lévő kerítés miatti birtokvitával összefüggésben szóváltásba keveredtek egymással. Ennek során a férfi a saját ingatlanjának udvarán állva a kezében tartott, járó motorú, 4,5 kg súlyú láncfűrészt szándékosan a kerítés túloldalán, a saját udvarán tartózkodó sértett arcának dobta. A láncfűrész a sértett arcát a bal szeme környékén találta el, az ütéstől a sértett megszédült és háttal a földre esett, a fejét egy kőbe beütötte, valamint a 40 ezer forint értékű szemüvege a fejéről leesett és megrongálódott. A bántalmazás következtében a sértett – más sérülések mellett – 8 napon túl gyógyuló arccsonttörést szenvedett.

Pártfogó felügyeletet a bíróság akkor rendel el, ha megítélése szerint a próbaidő eredményes elteltéhez az elkövető rendszeres figyelemmel kísérése szükséges. A pártfogolt ugyanis köteles a jogszabályban és a határozatban előírt magatartási szabályokat megtartani, a pártfogó felügyelővel rendszeres kapcsolatot tartani, és a pártfogó felügyelő részére az ellenőrzéshez szükséges felvilágosítást megadni. A bíróság a pártfogolt részére külön magatartási szabályként előírhatja például, hogy meghatározott személytől vagy annak lakóhelyétől tartsa távol magát, ne látogasson nyilvános rendezvényeket vagy éppen jelentkezzen közfoglalkoztatásra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában