Hírek

2007.02.26. 11:47

A többség a zsebébe is nyúlna az olimpiáért

Tízből nyolc magyar úgy gondolja, hogy az Olimpia Budapestre hozatala Magyarország történelmének egyik legnagyobb sikere lenne, míg a lakosság 77 százaléka támogatja, hogy 2011-ben az akkori magyar kormány és a főváros vezetése nyújtsa be Budapest jelentkezését a 2020-as játékokra.

BAMA

Az emberek 73 százaléka véli úgy, hogy ehhez már idén a parlamentnek el kéne fogadnia ötpárti konszenzussal egy Olimpia Törvényt, s mostani gazdasági megszorító intézkedések ellenére a lakosság 61 százaléka akár évi 4000 Ft-tal is hajlandó lenne támogatni a pályázást és a győzelem esetén a szervezést a következő 13 évben - állapítja meg a BOM megbízásából elkészült legfrissebb Szonda-Ipsos közvéleménykutatás.

A február 12 és 16 között készített 2000 fős, telefonos, országos reprezentatív felmérés azt vizsgálta, hogy mekkora ma a társadalmi támogatottsága az olimpia megpályázásának. A megkérdezettek 79 százaléka szerint az Olimpia Budapestre hozatala Magyarország történetének egyik legnagyobb sikere lenne. 53 százalékuk szerint pedig a Budapesti Olimpia ügye alkalmas arra, hogy a mai politikai megosztottságban egy nemzeti egységet teremtő téma legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!