Hírek

2007.02.22. 16:55

Lesz Fidesz-nagygyűlés, csak nem tudni hol

Még nem döntött március 15-i 16 órás ünnepségének helyszínéről a Fidesz. A Kossuth térről és az Astoriáról nincs szó, legesélyesebbként a Vár jöhet szóba, de az sem kizárt, olyan helyre szervezik az eseményt ahol még nem volt nagygyűlés.

BAMA

Orbán Viktor a nagygyűlés szükségességéről úgy fogalmazott: a kormány a szabadságjoggal éléstől való félelmet akarja meghonosítani, ám ezt a félelmet le kell küzdeni, hogy szabad március 15-ét lehessen ünnepelni. A pártelnök elmondta, ha a rendőrség nem engedi, hogy politikai célokra használják fel, akkor béke lesz a nemzeti ünnepen. Kormánypárti politikusok szerint azonban Orbán Viktor ribilliót szeretne március idusán, aminek főpróbája a kommunizmus áldozataira történő emlékezés lesz a Terror-háza előtt vasárnap.

A Szonda Ipsos múlt héten készített felmérése szerint a válaszadók bő kétharmada szerint elképzelhető, hogy a nemzeti ünnepen zavargások lesznek, s alig ötödük bízik a békés ünneplésben. A többség nem szeretné, ha a kormányfő beszédet mondana március 15-én. A megkérdezettek 30 százaléka úgy véli, Gyurcsány Ferenc szólaljon fel a megemlékezésen. Ugyanennyien csak a jelenlétét tartanák kívánatosnak, míg 28 százalék szerint el se látogasson a központi ünnepségekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!