Digitália

2024.03.29. 06:00

Még több Samsung mobilon elérhetők a Galaxy AI funkciói

A One UI 6.1 frissítéssel korábbi készülékeken is elérhetővé válnak a Galaxy AI funkciók március 28-tól.

MW

Forrás: Samsung

A Galaxy S23 széria, az S23 FE, a Z Fold5 és a Z Flip5 készülékek, valamint a Tab S9 termékcsalád tagjain is elérhetők azok a lehetőségek, melyeket az idén bemutatott Galaxy S24 széria felhasználói már kipróbálhattak.

A Galaxy AI eszközök tulajdonosait számos funkció támogathatja a mindennapokban és akár utazásaik során is. A felhasználók könnyedén túllendülhetnek a nyelvi akadályokon és személyesen kérhetnek tanácsot a helyiektől a legjobb éttermekről, ha például Párizsba látogatnak az idei nyári olimpiai játékok idején. A Tolmács funkció szöveges fordításokat generál az élő társalgásokhoz osztott képernyőn, míg az Élő fordítás a telefonbeszélgetések során biztosít azonnali hang- és szöveges fordítást.

Samsung Galaxy S23

A Chatsegéd az üzenetek megírásában ad támogatást: 13 különböző nyelvre képes lefordítani azokat, valamint a szöveg hangnemének finomításában is segítséget nyújt, a kontextusnak megfelelően generál javaslatokat – legyen szó egy munkatársnak címzett udvarias e-mailről, vagy éppen egy hangzatos posztról egy közösségi média felületen.

Bárhol is járnak a felhasználók, a Bekarikázás Google-lel funkció segítségével pontos képet kaphatnak arról, milyen nevezetességekbe botlottak: ha képernyőn megjelenő épületet vagy tárgyat körkörös mozdulatokkal kijelölik, máris böngészhetnek a Google keresési találatai között. Az utazásuk során készült képeket a Generatív szerkesztés segítségével tökéletesíthetik: átméretezhetik vagy átrendezhetik a fénykép tárgyát. Továbbá a Szerkesztési javaslatokkal még gyorsabban és egyszerűbben dolgozhatják át elkészült fotóikat. Ráadásul nem maradnak le a kulcspillanatokról sem: Az AI Lassított Felvétel (Instant Slow-mo) funkció extra képkockákkal jeleníti meg az akciódús momentumokat.

A Samsung Notes Jegyzetsegédje mesterséges intelligencia által generált sablonokkal, előre elkészített formátumokkal segíti az élmények rendszerezését. Azok a felhasználók, akik a vakáció alatt sem szeretnének lemaradni a napi hírekről, a Böngészési segéddel könnyedén megismerhetik az aktualitásokat, hiszen a funkció átfogó összefoglalót készít a keresett cikkek alapján, így több idő marad élvezni a helyi szépségeket.

A mobil AI új korszakot nyit: változatos funkcióival megkönnyítheti és gazdagabbá teheti nemcsak az utazásokat, de a mindennapokat is. A Samsung rendszeresen biztosít szoftverfrissítéseket, amelyek új funkciókat és nagyobb biztonságot nyújtanak az eszközökön, ezért érdemes frissíteni, hogy a készülékek mindig naprakészek lehessenek. A Galaxy AI funkciók várhatóan még több készülékre megérkeznek az elkövetkező hónapokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!