Közélet

2016.09.25. 15:43

Szlovákiából is érkeztek haluskakészítők

Immáron tizedik alkalommal rendezték meg a haluskanapot szombaton Kondoroson, a Napsugár vendéglőben.

Ny. L.

Krajcsovicz Andrásné, a megyei szlovák önkormányzat elnöke, egyben a kondorosi szlovák önkormányzat elnöke elmondta, büszke arra a megyei szlovákság nevében, hogy őrzik a gyökereiket, a hagyományokat, az emlékeiket. Káposztás és túrós haluskát mindegyik csapat készített, emellett brindzás és mákos tésztákat is kóstolhattak a jelenlévők.

Kondoros testvértelepüléséről, Nagysallóról is érkeztek vendégek a polgármester vezetésével. A vendégeket köszöntötte Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere is.

A zsűri döntése alapján az első helyezett a kondorosi Boldis család lett, a második helyet megosztva a helyi kertbarát kör és a Fabó család kapta. Harmadik helyen végzett a „Vernost” Szarvasi Szlovákok Kulturális Köre.

Ezenkívül számos különdíjat osztottak ki a szervezők, például a hét gyerekcsapatnak, a legszebb terítésért, a legötletesebb ételért, a hagyományoknak legjobban megfelelő csapat címért. A  Nagysallóból érkező csapat hatalmas adag brindzás haluskát készített, őket is különdíjban részesítették.

Címkék#kondoros

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!