Közélet

2016.08.23. 15:28

Tizenhét projektötlet vár a megvalósításra

Összesen ötvenmillió forintot fordíthat a békéscsabai önkormányzat, partnerségben a Civil Szervezetek Szövetségével, a társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok lebonyolítására — hangzott el kedden a nyertes projektet részletező sajtótájékoztatón.

M. P. M.

Herczeg Tamás tanácsnok elöljáróban elmondta, ez már a megyeszékhely sokadik, TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) keretből életre hívott pályázata. Hangsúlyozta, ennek egyik oka, hogy a tervek beadásával megbízott Városfejlesztési Kft. pontos, precíz elképzeléseket nyújt be a döntéshozóknak.

— Ebben a programban tizenhét projektötlet vár megvalósításra. A tervek szerint egyebek mellett a káros szenvedélyek leküzdésére, az egészségmegőrzésre, a családon belüli erőszak felismerésére, a családi életre nevelésre fókuszálnak majd a rendezvények. Ezenfelül egészségügyi szűrés, életmód tanácsadás, családi konzultációk ugyancsak megtalálhatóak a programelemek sorában — sorolta a tanácsnok.


Gólya Pál, a Civil Szervezetek Szövetségének elnöke a keddi sajtótájékoztatón hozzátette, a jövő év tavaszán indulnak majd a programok, a pályázat várható lezárása 2019 első féléve.

Az elnök szólt a szervezetükről is. Emlékeztetett, hogy az elmúlt időszakban több sikeres közös pályázatot valósítottak meg az önkormányzattal. Szövetségüknek több mint száz civil szervezet a tagja, melyeknek legtöbbje, külsős szervezetekkel megerősítve, a mostani pályázatban szintén szerepet vállal majd.

— Fontos szempont, hogy a leszakadó csoportokkal való foglalkozás ugyancsak előtérbe kerül majd — fogalmazott Gólya Pál.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!