Közélet

2016.07.28. 13:40

Elektromos kerekes széket ajándékozott a Békési család

A sarkadi Békési Ferencék családjában a segítség nyújtást, az adakozást nemes cselekedetként kezelik.

BEOL

Néhány évvel ezelőtt megtapasztalhatták sok sarkadi polgártársunk önzetlenségét, segíteni akarását. A legnagyobb bajban nem érezhették magukat egyedül, a közösség segítő jobbot nyújtott feléjük.

Az egyik lányuk életmentő csontvelő átültetésen esett át és a gyógykezelés, illetve az otthoni hosszadalmas utókezelés költségeihez pénzt gyűjtöttek. Hiszik, hogy ez is hozzájárult ahhoz, hogy mára már lányuk ­ sok megpróbáltatás után ­ viszonylag jó egészségi állapotban élheti az életét.

A közelmúltban történt, hogy családjukban egy elektromos kerekes szék használaton kívülre került. Egy karbantartói felülvizsgálat után megállapítható volt, hogy kisebb javítások után még jó ideig használható.

Úgy döntöttek, ajándékba adják annak a sarkadi lakosnak, aki a legjobban tudja hasznát venni. Megkeresték a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ vezetőjét, Sás Ildikót, hogy segítsen kiválasztani azt a mozgásában korlátozott személyt, akinek jó szívvel átadhatják.

A fenti előzmények után, a múlt héten kis „házünnepség” keretében ­ melyen megjelent dr. Mokán István polgármester is a városvezetés jókívánságait hozva ­ átadták az ajándékot Képíró Lajosnénak. Margit néni mozgásszervi betegséggel küzd, ő és a családja őszinte köszönettel fogadta a kerekes széket.

Címkék#sarkad

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!