Sport

2016.02.10. 20:09

Fordított és nyert a Békéscsaba

A Magyar Kupában a legjobb négy közé kerülésért csap össze az Előre és a Kozármisleny, szerda este a párharc első mérkőzését rendezték meg a Kórház utcában.

BEOL

Békéscsaba 1912 Előre - HR-Rent-Kozármisleny 2-1 (2-1)
Labdarúgás Magyar Kupa, negyeddöntő, első mérkőzés. Békéscsaba, Kórház utca, 500 néző. Vezette: Berke Balázs (Becséri Gergely, Kóbor Péter).
Békéscsaba: Mursits – Bényei, Vaskó, Damjanovic (Spitzmüller, 64.), Fabio – Piermayr, Koszó (Juhász, 82.) – Takács, Laczkó, Paukner (Hudák, 57.) – Birtalan. Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Kozármisleny: Molnár – Kiss M., Fellai, Lantos, Kocsis – Kovács T., Nagy E., Kirchner – Beke (Sinanovic, 64.), Gránicz (Puskás, 87.), Nagy M. Vezetőedző: Németh Zsolt. Szögletarány: 3:7 (1:2)

16. perc: Egy szöglet után kifejelt labdára csapott le egyből Beke Péter, kapásból bevágta a kapu jobb alsó sarkába, 0-1.
28. perc: Fabio rúgott a bal oldalról szabadrúgást. A kapusnak nem sikerült jól kibokszolnia a középre érkező labdát, ami egy védőre pattant, és úgy gurult be a kapuba (egyesek a találatot Birtalan Botondnak, mások Damjanovicnak adták), 1-1.
33. perc: Fabio bal oldali beadását követően Birtalan Botond fejelt a kapu jobb alsó sarkába, 2-1.

A Baranya megyeiek jelenleg az NB III-ban vitézkednek – ott vezetik a tabellát -, ennek ellenére veszélyes ellenfélnek számítanak, hiszen a Magyar Kupa előző fordulóiban már három NB I-es együttest is búcsúztattak.

Komolyan kellett és kell vennie tehát ellenfelét a Békéscsabának, főleg azok után, hogy – bár a meccs elején az Előre nyomott – a Kozármisleny több veszélyes szituáció után megszerezte a vezetést. Ezt követően többnyire a fehérben játszó lilák próbálkoztak, igaz, kaput eltaláló lövésük szinte nem akadt. Egészen addig, amíg ki nem egyenlítettek, majd meg nem szerezték a vezetést.

A második játékrészben az Előre az előny növeléséért, a Kozármisleny pedig az egyenlítésért hajtott. Ahogy teltek a percek, úgy vált egyre aktívabbá a két csapat. A hazaiak részéről Vaskó Tamás fejese és Birtalan Botond bólintása okozott veszélyt – ő egyedül vihette egyszer a kapusra a labdát -, a vendégek oldaláról pedig Nagy M. fejese és Kovács T. lövése került el pár centiméterrel a kaput.

Még az utolsó percekben sem állt le a két csapat, mentek előre rendületlenül. Birtalan Botondot próbálták kiugratni többször is társai, de nem jártak sikerrel. Három percet adott a játékvezető az együtteseknek, hogy változtasson az eredményjelző kiírásán, de több gól nem született. A Békéscsaba megnyerte idei első tétmérkőzését, egygólos előnyt szerzett a visszavágóra.

A hétvégén folytatódik az NB I, szombaton a listavezető Ferencváros látogat a Kórház utcába. Az Előre ügyfélszolgálata csütörtökön és pénteken 16 helyett 18 óráig tart nyitva, hogy a szurkolók megválthassák jegyeiket a meccsre. Fontos, hogy szombaton már nem lesznek nyitva a pénztárak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!