Közélet

2015.10.05. 08:54

Százmilliós Joker-nyertes Békésen

Békésen adták fel azt a lottószelvényt, melynek Jokere nyert a 40. heti számsorsoláson.

Papp Gábor

Értesüléseink szerint a békési Barta Postán adták fel azt a lottószelvényt, amelyen valaki a Jokerrel 117 millió 627 ezer 760 forintot nyert a hét végén. Sem ezen postán, sem Békés megyében egyébként nem számítanak ritkának a nagyobb nyeremények.

A Barta Posta tulajdonosa, Barta István Zoltán az üzleti szabályzat és a kötelező titoktartás okán nem kívánta sem megerősíteni, sem cáfolni az információinkat. Ugyanakkor — miután hétfőn mi is ellátogattunk a szerencsehozó helyre — kiderült, kis túlzással már a fél város a nyereményről beszél, szinte nem volt olyan betérő vendég, aki ne kérdezett, vagy ne akart volna beszélgetni a sikerről.

A Barta Posta korábban is többeket tett egy pillanat alatt jómódúvá, hiszen az elmúlt években kaparós sorsjegyen háromszor is ötmillió forinttal gazdagodtak játékosok, lottón szintén többször volt milliós nagyságrendű nyeremény, és olyan is előfordult, aki autóhoz jutott a feladott lottószelvényhez kapcsolódó játékon.

Kérdésünkre a posta tulajdonosa annyit elárulhatott, hogy hónapról hónapra egyre többen játszanak a különböző játékokon. A lottó természetesen a legnépszerűbb, míg az új tippmixnek köszönhetően a sportot, a sporteseményeket egyre többen kísérik figyelemmel. Emellett a kaparós sorsjegytől a totóig más lehetőségeket is sokan kipróbálnak. Egy-egy nagyobb nyeremény után pedig érezhetően megnő az érdeklődés.


Barta István Zoltán kérdésünkre elmondta, hogy néha maga is játszik, változó szerencsével.

— Jó néhány éve a hatoslottón öt találatom volt. Akkor a nyeremény 17 ezer forintra rúgott, míg más heteken az ötösök több százezer forintot fizettek, de én így is nagyon örültem neki — ecsetelte.

Békés megyében egyébként nem ritkák a nagyobb nyeremények. A Békéstől mintegy 10 kilométerre található Mezőberényben 2013 januárjában adták fel például az akkori esztendő első telitalálatos ötöslottó szelvényét, ami akkor 1,4 milliárd forintot ért.

Akkor a fortunaweb nevű oldal utánanézett, és kiderítette, az elmúlt bő évtizedben kétszer is Békés megyeiek nyertek: 2003-ban egy 525 milliós ötöst nyertek a viharsarkiak, 2005 júniusában pedig egy Battonyán feladott szelvénnyel vitték el az ötös lottó 2,3 milliárdját.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Fotó: Imre György
[/caption]
A Szerencsejáték Zrt. oldalán az olvasható, hogy a kiemelten nagy, illetve rendkívül nagy összegű nyeremény igénylését egy telefonszámon lehet jelezni, ami minden lottózóban megtalálható kifüggesztve. A számon hétfőtől péntekig, 8 és 18 óra között lehet a biztonságos nyereményfelvételt egyeztetni. A nyereményre jogosultság megállapítását követően a kifizetés banki átutalás útján történik, a nyertes szelvényt a nyereményigényléssel egy időben bevonják.

A Szerencsejáték Zrt. azt tanácsolja, hogy a nyertesek gondolják végig, szeretnék-e, ha mások is értesülnének a nyereményről. Az anonimitás biztosításában a cég minden tekintetben partner. Ezért nem beszélhetett a kérdésről Barta István Zoltán sem.

A nagy nyeremények igénylése során a nyertes a Szerencsejáték Zrt. egyetlen, arra kijelölt munkatársával tartja a kapcsolatot, és ennek az egy személynek is titok a kiléte.

A nyeremény felvételénél szintén kizárólag erre kijelölt munkatársak vannak jelen, tehát összesen is csupán egy szűk, titoktartásra kötelezett vezetői kör ismeri a nyertes kilétét.

Címkék#Békés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!