Sport

2015.08.02. 13:25

Egygólos magyar vereség a bronzmérkőzésen

A vasárnapi bronzmérkőzésen a svédek ellen az első félidő nagy részében vezetett a magyar junior női kézilabda-válogatott a spanyolországi Európa-bajnokságon, majd a svédek fordítottak, ám a félidő 11-11-es döntetlennel zárult. Szünet után a svédek vezettek két góllal, majd a mieink egyenlítettek.

BEOL

Rendkívül izgalmasan alakult a végjáték. Két perccel a vége előtt 24—24 állt az eredményjelzőn, de Johansson a jobb szélről betalált. A magyar válogatott emberhátrányba került, ifj. Kiss Szilárd pedig 58:42-nél időt kért, és a mieink kapus helyett mezőnyjátékost cseréltek támadásban. A dán játékvezetők támadó szabálytalanságot fújtak a mieinknél, majd az egykori csabai Mistina védett, de már csak pár másodperc maradt hátra, a mieink pedig csupán egy időn túli szabaddobásig jutottak.

Gerháth lövése lepattant a svéd blokkról, így a skandinávok 25-24-es győzelemmel szerezték meg a bronzérmet, a mieink pedig bravúros szereplést követően az Európa-bajnokság 4. helyén zártak. A békéscsabai Diószegi Nikolett nem talált a kapuba az északiak ellen.

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!