Közélet

2015.08.02. 11:53

Halra Szarvas! - fókuszban az egészség

Piknikeztek a szarvasiak a teplomtéren szombaton. A házigazdák, a Szarvas Város Barátainak Köre Gyermekeink egészségéért címmel hívta, várta rendezvényére a résztvevőket. A hálás közönség tagjai (gyerekek, családok, baráti társaság) pedig szívesen kapcsolódtak be a programokba. Negyedik éve fognak össze a civilek, hogy eltöltsenek a szarvasiakkal egy nagyon tartalmas délutánt.

cs. i.

Szarvas Város Barátainak Köre idei egészségnapján is fontosnak tartotta, hogy a program részeként véradást is szervezzen. Ennek mindig nagy sikere van, hiszen (szombaton) azok is részt tudnak rajta venni, akik hét közben dolgoznak. Most 47 véradó nyújtotta a karját a múzeumban.

Ha már a halat népszerűsítették finom falatok kínálásával, érkezett egy halbiológus is, ő halanatómiai előadást tarott nagy sikerrel. De lehetett kishal fogásban is remekelni - a gyerekek nagyon élvezték.

Minden évben megszólítanak egy csoportot. Tavaly a fogyatékkal élők, idén pedig a gyerekek kerültek a középpontba. Az egészségügyi szűrések és előadások mellett sok mozgásos tevékenységgel, versenyekkel, kóstolókkal várták a látogatókat.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] A szerző felvétele
[/caption]

Szarvasra érkezett a budapesti Fabula Bábszínház. Ők elhozták Vitéz Lászlót. Ez a produkció még nem szerepelt a városban. Különleges élményben lehetett része a gyerekeknek és a nosztalgiára vágyó felnőtteknek. Voltak a kínálatban halas ételek, a lelkes asszonyok és lányok sütötték a palacsintákat és kenték finom házi lekvárral. Nagy keletje volt a cukkinis köles lecsónak is.

Címkék#szarvas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!