Kék hírek, bulvár

2014.10.31. 14:23

Interneten vásárolt tűzifát, átverték a férfit

Ismeretlen tettesek ellen tett feljelentést egy békéscsabai férfi a rendőrségen, miután kiderült, hogy az általa vásárolt tűzifa mennyisége jóval kevesebb, mint amennyit leszállítottak neki. A rendőrség egyúttal közleményben figyelmezteti a lakosságot a hasonló esetek elkerüléséhez.

police.hu

A Békéscsabai Rendőrkapitányságon tett feljelentést egy férfi csütörtökön arról, hogy tűzifa árusok csapták be - írja a police.hu.

A részletek szerint a férfi úgy vásárolt, hogy internetes kereskedő oldalon talált egy hirdetést, amiben konyhakész hasított tűzifát kínáltak eladásra, köbméterenként 10.800 forintos áron. Név és telefonszám volt megadva, amelyet október 25-én reggel felhívott.

Ismeretlen nővel beszélt, aki aznap délutánra ígért 5 köbméter fa kiszállítását, amelyet a sofőrnek kellett kifizetnie. Egy fehér színű kisteherautóval két férfi jelent meg 14 óra körül a lakcímén. A sofőr azt mondta, hogy kicsivel több fát pakoltak a teherautóra, ezért 60.000 forintban egyeztek meg. Beálltak az udvarra és bedobálták a fát a tárolóba.

A tulajdonos a munka végeztével megkérdezte, hogy rendben van-e a mennyiség. Az egyik férfitól azt a választ kapta, hogy több mint 5,5 köbmétert pakoltak le, majd a kifizetés után elmentek. Másnap, mivel kevesellte a fát, ezért a szomszédjával lemérték a mennyiséget. Akkor derült ki, hogy mindössze 1,5 köbméter fát kapott. Ismét felhívta a hirdetésben szereplő telefonszámot, amelyen a nő néhány napig hitegette, hogy kárpótolni fogják. Mivel később már a telefont sem vették fel, ezért feljelentést tett.
 
A sértett a sofőrről annyit tudott elmondani, hogy 30-33 év körüli, 170-175 cm magas vékony testalkatú, ovális arcú férfi, akinek a ruházatára nem emlékezett. A másik férfi 25-30 év körüli, kb. 175 cm magas, vékony testalkatú, hosszúkás arcú, szőke hajú ember. A teherautó pedig régi típusú, 15-20 év körüli fehér színű, elhanyagolt állapotú, zárt szekrényű Fiat Ducato tehergépkocsi, amelyen magyar rendszám volt felszerelve. A Békéscsabai Rendőrkapitányság eljárást indított az ismeretlen tettesek felkutatására.

A rendőrség figyelmeztet

A rendőrség nyomatékosan kéri a lakosságot, hogy csak hivatalos elárusító helyről vásároljanak. A saját érdekükben fontolják meg a kedvezőnek tűnő, a piaci árnál jóval alacsonyabb árról szóló ajánlatokat. Megrendeléskor előre egyeztessék a kiszállítás időpontját, és lehetőleg kérjék olyan családtag vagy szomszéd segítségét a lerakodáshoz, aki jártas a tüzelőanyagok vásárlásában.

Csak akkor fizessék ki a fát, ha megnézték, hogy olyan minőségű, amilyet szerettek volna, és a jelenlétükben le is mérték az átadott mennyiséget. A pénz átadása előtt mindenképpen győződjenek meg róla, hogy annyi fát kapnak, amennyiért fizetnek. Ha lakhelyükre rendelik a fát, idegeneket ne engedjenek be a házba. Mielőtt megérkeznek, készítsék elő a megbeszélt vételárat, és ne a szállítók szeme láttára vegyék elő megtakarított pénzüket.


Csak akkor fizessék ki a fát, ha megnézték, hogy olyan minőségű, amilyet szerettek volna, és a jelenlétükben le is mérték az átadott mennyiséget. A pénz átadása előtt mindenképpen győződjenek meg róla, hogy annyi fát kapnak, amennyiért fizetnek. Ha lakhelyükre rendelik a fát, idegeneket ne engedjenek be a házba. Mielőtt megérkeznek, készítsék elő a megbeszélt vételárat, és ne a szállítók szeme láttára vegyék elő megtakarított pénzüket. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!