Közélet

2014.08.22. 18:10

Tapasztalatcseréről is szól a csabai LESZ konferencia

Ebben az esztendőben Békéscsaba ad otthont a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok (LESZ) országos konferenciájának — hangzott el pénteken a háromnapos rendezvény megnyitóján.

M. P. M.

Székely András, a LESZ elnöke elmondta, országszerte húsz telefonszolgálatnál közel 600 ügyelő fogadja a hívásokat éjjel-nappal az ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámon.

Hozzátette, békéscsabai szervezetük idén 25 éves és immáron hét esztendeje a LESZ központját is a megyeszékhelyen találhatjuk meg. Reményeik szerint a békéscsabai konferencián megalakulhat a Kárpát-medencei Telefonos Segítő Szolgálatok Szövetsége. Emellett a program célja szakmai továbbképzés, tapasztalatcsere biztosítása.

A rendezvényen részt vett Gajda Róbert kormánymegbízott, aki szólt a szolgálat viharsarki tevékenységéről, kiemelve, évente tízezer hívást fogadnak a szervezet megyei önkéntesekből álló tagjai. Utóbbiak munkáját külön megköszönte a kormánymegbízott és hasonlóképpen tett dr. Fábián Ágnes, a békéscsabai önkormányzat tanácsnoka is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!