Közélet

2014.08.01. 20:58

Keresztény főiskolához csatlakozott a pedagógusképzés

Szarvason, a Szent István Egyetem Pedagógiai Intézete augusztusi 1-jei hatállyal kilépett az egyetemből és csatlakozott a szeged-csanádi egyházmegye által működtetett Gál Ferenc Főiskolához.

Cs. I.

Pénteken Szarvason ünnepi tanácsülésen jelentette be a változást dr. Lipcsei Imre.

— A magyar felsőoktatás viharos tengerén végre révbe értünk. Jó helyre kerültünk a hosszas előkészületek után — fogalmazott a dékán a pénteki ünnepségen, ahol dr. Kozma Gábor rektor elmondta, július utolsó napján a Szent István Egyetemmel aláírták a megállapodást.

— Ez a dokumentum ennek az intézménynek a „keresztlevele”. Az újjáalakulás helyi akaratból, kezdeményezéssel és törekvéssel valósult meg. A szarvasi pedagógusképzés nagy múltra tekint vissza, híre van hazánkban és a határon túl is. Elismert képzőműhely az intézmény, ahol nagy hangsúlyt helyeztek mindig a nemzetiségi képzésre is. Meggyőződtünk róla az előkészületek időszakában, hogy ez a kar képes megfelelni a felsőoktatásban megfogalmazott elvárásoknak.


— A folytatásban, az egyházi rendszerbe kerülve, keresztény pedagógiai műhelyként teszi a dolgát tovább itt, Szarvason, Tessedik városában. Ahol az egyházi képzésnek egyébként is nagy hagyományai vannak. Ezzel megmaradhatott a pedagógusképzés, s továbbra is biztos bástyája lesz a Békés megyei felsőoktatásnak — hangsúlyozta dr. Kozma Gábor. A rektor a nyilvános tanácsülésen átadta a megbízólevelet dr. Lipcsei Imre dékánnak és a kari tanács tagjainak.

 

Címkék#szarvas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!