Közélet

2014.07.29. 15:36

Plakátokkal a bűnmegelőzésért

Kilenc településen helyeztek ki hasznos tanácsokat tartalmazó plakátokat a rendőrök.

BEOL

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya tájékoztatási pontokat alakít ki Békés megyében. Az 1300 főnél alacsonyabb lélekszámú településeken élőket igyekeznek megszólítani.

A főkapitányság és a rendőrkapitányságok bűnmegelőzéssel foglalkozó szakemberei olyan helyeket keresnek fel, ahol rendszeresen sokan megfordulnak. Plakátokat helyeznek ki forgalmas élelmiszerboltokban, így igyekeznek széles körben terjeszteni a bűncselekmények megelőzése érdekében megfogalmazott tanácsokat.


A július 21-e és 27-e közötti héten 9 településen jártak. Kardoskúton, Tarhoson, Bélmegyeren, Csárdaszálláson, Kamuton, Muronyban, Hunyán, Kardoson és Örménykúton helyeztek el aktuális tájékoztatókat, melyek az állatlopásokról, a mezőgazdaságban használt nagy értékű vegyszerek, valamint a termények biztonságos tárolásáról szólnak.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya a megyében 21 tájékoztatási pont létrehozását tervezi. Ezek közül 13 helyszínen már olvashatóak az összefoglalók, melyek főként a vagyon elleni bűncselekmények megelőzési lehetőségeire hívják fel a figyelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!