Közélet

2014.07.27. 14:47

Elképesztő történetekkel verik át az embereket

Hamisítók garmadája leselkedik a külföldi online piactereken gyanútlanul böngésző vásárlókra, s az esetek nagy részében többen bele is esnek a csapdájukba.

BEOL

Számos online műtárgy-értékesítési csalásra derült fény a közelmúltban az eBay-en, amely arra figyelmezteti a vásárlókat, hogy ébernek és figyelmesnek kell lenniük, amikor az interneten adnak pénzt műtárgyakért.

Az eBay hatalmas aukciósplatform, sok leendő vásárlója pedig nem annyira hozzáértő, mint a neves aukciós házaktól és galériáktól gyakran vásároló tapasztalt gyűjtők, akik tudják, mire kell odafigyelni - írja a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület.

Az FBI nemrég letartóztatta az East Hampton-i John D. Re-t, aki 2005 óta több mint 60 hamis Pollock festményt adott el önállóan, valamint az eBay-en, összesen közel 1,9 millió dollár értékben. Ügyfeleivel elhitette, hogy Re egy East Hampton-i nő alagsorának kitakarítása során találta a Pollock festményeket 1999-ben - olvasható a Testület honlapján.

A témával kapcsolatban további részleteket a Hamisítás Elleni Testület weboldalán olvashat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!