Közélet

2009.01.04. 16:58

A nagyothallóknak is akadálymentes lett a mezőhegyesi rendelő

Akadálymentesítették a mezőhegyesi Kozma utcai háziorvosi rendelőt. Rámpát építettek, a mozgáskorlátozottaknak WC-t alakítottak ki. Emellett csúszásmentes burkolatot kaptak a helyiségek, s a padlóburkolatot vezetősávval is ellátták.

K. E.

A nagyothallók érdekében speciális készüléket szereztek be. A komplex felújítás a külső homlokzat renoválását és a belső tér festését is magában foglalta. A 6,2 millió forintos beruházást a Dél-alföldi Regionális Operatív Program 95 százalékos pályázati forrással segítette.

Az önkormányzat tulajdonában lévő másik háziorvosi, valamint a gyermek- és a fogorvosi rendelő is akadálymentes — részben. Több évvel ezelőtt, az akkori jogszabályok alapján végezték el az átalakításokat, amelyek főként a mozgáskorlátozottakat segítik. Hogy a többi intézményt is gond nélkül használhassák a fogyatékkal élők, ehhez az önkormányzat több beadott pályázata révén is forrást remél.

A polgármesteri hivatal műemlék épületben működik. Ide az előírások szerint rámpát nem építhetnek, a feljutást úgynevezett lépcsőnjáró és lift kombinálásával oldanák meg az épület 55 millió forintos komplex felújításán belül. Az általános művelődési központban rámpa és a mozgáskorlátozottak által is használható WC van. Itt is szeretnének tovább lépni.

A közösségi terek fejlesztésére benyújtott pályázatban szerepel a teljes akadálymentesítés. Az alapellátási intézmény felújítási pályázata is elbírálásra vár. Ha nyernek, a fogyatékkal élők mozgását, tájékozódását is segítik. Mezőhegyesen egyelőre az óvodákban és a diákotthonban nincs akadálymentesítés, de várják a további pályázati lehetőségeket.

Címkék#mezőhegyes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!